pets.gr

Posted: February 8, 2007 in Ζωάκια κ άλλα ζωντανά
  
Το 2004 βοηθήσαμε όλοι με τροφές, φάρμακα και η ομάδα μας ανέλαβε τη φιλοξενία και υιοθεσία κάποιων ζώων από τα 400 που ζουν στο κυνοκομείο της κυρίας Αλεξάνδρας Σταματάκη στη Λάρισα.Το Δεκέμβριο του 2005 ζητήσαμε βοήθεια για να καλυφθεί το κόστος του νερού και της τροφής των ζώων αυτών. Τα άμεσα έξοδα βρέθηκαν και προσωρινά καλύφθηκαν μερικά κενά.Το 2006 με δυσκολία περνούν οι μήνες, όμως υπάρχουν ακόμα μερικοί ζωόφιλοι που τη θυμούνται και συνεχίζουν να τη βοηθούν περιστασιακά. Οι ανάγκες συνεχίζουν να είναι μεγάλες και το Stray.gr στέλνει τακτικά αρκετούς τόνους τροφής για να σιτιστούν τα ζώα. Επίσης εξασφαλίζεται και μικρό ποσό χρημάτων για την δημιουργία εδάφους σε μερικές περιφράξεις, ώστε να μην ζουν τα ζώα στη λάσπη το χειμώνα και να μην υποφέρουν από τσιμπούρια το καλοκαίριΣτο τέλος του 2006 και ενώ τα προβλήματα έχουν σταθεροποιηθεί, αλλά υπάρχει μια ελπίδα επιβίωσης, όσο «ζωόφιλοι» φροντίζουν να αφήνουν συχνά ζώα εκτός του κυνοκομείου, κάποιοι αποφασίζουν τη μαζική εξόντωση τους, για να μην μολύνεται η περιοχή.
Έτσι, δηλητηριάστηκαν 8 νεογέννητα κουτάβια μόλις 30 ημερών, γάτες, ενήλικοι σκύλοι και μία αλεπού!
Αρχές του 2007, σε μια χώρα που θέλει να μιλάει για τον πολιτισμό της, αμέτρητα ζώα πεθαίνουν με φρικτούς πόνους και άνθρωποι δοκιμάζονται καθημερινά με τον χειρότερο τρόπο. Πόσα ζώα μπορεί να σώσει ένας άνθρωπος?
Ζητάμε την ευγενική σας βοήθεια εκ μέρους της κυρίας Σταματάκη, σε χρήματα, τροφές, είδη για τα ζώα (σπιτάκια, κουβέρτες, φάρμακα), στειρώσεις, τσιμέντο για τις κλούβες, αλλά πάνω από όλα ζητάμε την ευαισθητοποίηση σας για να φιλοξενήσετε ένα από τα ζώα της, ώσπου να βρει οικογένεια.
Η ομάδα του Stray.gr θα δώσει απόλυτη προταιρεότητα στις υιοθεσίες ζώων που φιλοξενούνται και προέρχονται από το κυνοκομείο στη Λάρισα.
Μέσα στον Ιανουάριο, θα μεταφερθούν 3 τόνοι τροφής στο κυνοκομείο και κάθε παραπάνω βοήθεια είναι πολύτιμη!
Παρακαλούμε καταθέστε οποιοδήποτε ποσό στον παρακάτω λογαριασμό της Αγροτικής Τράπεζας:
254-0101005507 – Αλεξάνδρα Σταματάκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973 583448

  
Και αν θέλετε να βοηθήσετε τα αδέσποτα ζώα του Stray.gr
παρακαλούμε χρησιμοποιείστε τον λογαριασμό:
Σωματείο Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων – Stray.gr
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
059/296009-54
www.pets.gr

Advertisements
Comments
 1. Καλησπέρα σας,

  Δυστυχώς η κυρία Σταματάκη είναι ένας ακόμη κρίκος που προστέθηκε στους συλλέκτες ζώων. Μετά από όσα προσπαθήσαμε να κάνουμε μέσω του σωματείου μας Stray.gr, μετά από όση βοήθεια της στέλναμε τόσα χρόνια για την ίδια και τα ζώα, διαπιστώσαμε πως αρνείται να στειρώσει τα ζώα (αν και λέει πως θέλει), πως δεν δίνει ζώα για υιοθεσίες σε οικογένειες και ο ένας από τους εργάτες που δουλεύουν εκεί, μας ενημέρωσε πως “θέλει να έχει κουτάβια”, δηλαδή εκτρέφει κουτάβια, τα οποία πεθαίνουν από μόρβα, τύφο και άλλες ασθένειες.

  Σήμερα δήλωσε πως από μια γέννα των 8 κουταβιών, τα 2 ή 3 ζουν και αρνείται να σταματήσει.

  Πριν δύο εβδομάδες πήγαμε στο “κυνοκομείο” και ενώ είχαμε ενημερωθεί πως δεν υπάρχουν κουτάβια, διαπιστώσαμε πως υπήρχαν περισσότερα από 80 νεαρά ζωάκια, τα περισσότερα σε άθλια κατάσταση, άρρωστα, ή κακοποιημένα από τα μεγαλύτερα σε ηλικία και μέγεθος. Σε μία πολύ μικρή περίφραξη μάλιστα υπήρχαν περισσότερα από 25 κουτάβια, τα οποία πατούσαν μέσα στις λάσπες και τις ακαθαρσίες. Κάποια ήταν ήδη μολυσμένα από τύφο.

  Έτσι μετά από πολλές προσπάθειες να τη βοηθήσουμε να συμμορφωθεί, αποφασίσαμε να σταματήσουμε να βοηθάμε την εκτροφή ημίαιμων ζώων που πεθαίνουν.

  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την καταχώρηση και λυπάμαι για την λάθος πληροφόρηση που μπορεί να μεταδόθηκε.

  Μαρίνα Λυμπεροπούλου

 2. Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε πλέον είναι πως οι αρμόδιες αρχές θα ασχοληθούν ώστε να κλείσει οριστικά αυτός ο χώρος / φυλακή των ζώων, ώστε να γλυτώσουν τα ζώα στο μέλλον…

  Μαρίνα

 3. efi says:

  to skylaki mou tribei kato to pisino toy ti mporei na exei?

 4. divaynne says:

  http://www.veternet.com/askthevet.html
  αυτό για τις ερωτήσεις σας σχετικά με,,,σκυλάκια…

  και αυτό για πληροφορίες……για σκυλάκια!
  http://www.veternet.com/petinfonet/petinfonet.html
  (κλικ επάνω στο σκύλο!)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s