ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Posted: September 13, 2007 in Κυβερνητικά

Τα χαρτιά δεν είναι σκουπίδια.Τα χαρτιά και συνεπώς τα φυλλάδια κύριοι υποψώφιοι βουλευταί γίνονται από δέντρα.Κάθε μέρα βλέπουμε χιλιάδες φυλλάδια κάτω στους δρόμους και αφίσες σε κάθε κολώνα και κολωνάκι .Έχετε υπ όψιν πόσα δέντρα χρειάζονται για να γίνουν αυτά?Εχετε πάρει χαμπάρι πόσα στρέμματα κάηκαν?Και μετα μας κάνετε ομιλίες για προστασία του περιβάλλοντος και οικολογική συνείδηση ρε?ε?Θα ψηφίσω αυτόν που τύπωσε τα λιγότερα φυλλάδια ρε λεχρίτες.και αυτοι που είχα σκοπό να ψηφίσω έτσι κι αλλιώς δεν με απογοήτευσαν ούτε σε αυτό.Πάλι καλά.
Τα δέντρα που χρησιμοποιούνται σήμερα για την παραγωγή χαρτιού είτε προέρχονται από ελεγχόμενη διαχείριση δασών είτε, κυρίως καλλιεργούνται. Όμως, συνεχίζεται η καταστροφή παρθένων ή σημαντικών δασών μα σκοπό την αντικατάσταση τους από καλλιέργειες επιλεκτικών δέντρων που αναπτύσσονται πολύ γρήγορα (ευκάλυπτοι, λεύκες κλπ). Τα τεχνητά “δάση” αποτελούν, όπως, μια μονοκαλλιέργεια που καμία σχέση δεν έχει με την ποικιλότητα φυτών και ζώων που συνθέτουν ένα πραγματικό δάσος.
Η ίδια η καλλιέργεια ταχέως αναπτυσσόμενων δέντρων συνεπάγεται όλες τις αρνητικές για το περιβάλλον επιπτώσεις που έχει η σύγχρονη αγροχημική καλλιέργεια :χρήση μεγάλων ποσοτήτων χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, εξάντληση και ερημοποίηση των εδαφών, ελαχιστοποίηση της βιοποικιλότητας. Η κοπή των δέντρων και η μεταφορά των κορμών γίνεται συνήθως με βαριά μηχανήματα και οχήματα τα οποία συμπιέζουν το έδαφος, προκαλούν σημαντική ηχητική ενόχληση αλλά και προκαλούν εκτεταμένες ζημιές σε φυτά και δέντρα ακόμη και μέσα στα ελεγχόμενα δάση, σε δάση δηλ. όπου γίνεται επιλεκτική κοπή δέντρων ώστε να αναπαράγονται με φυσικό τρόπο. Επιπλέον, στα κανονικά δάση τα δέντρα και το άλλο φυτικό υλικό που πεθαίνει αποτελεί πηγή τροφής και καταφύγιο για πολλές μορφές ζωής :έντομα, μικροοργανισμούς, πουλιά και άλλα ζώα. Η έλλειψη τέτοιων “καταφυγίων” μειώνει την βιοποικιλότητα του δάσους.

Στη Λάρισα εδώ και 3 μέρες κάθε μέρα σε κάθε δρόμο βλέπω κάτω φυλλάδια συγκεκριμένου υποψήφιου βουλευτή του κ.Λιάγκα φυσικά και δεύτερος στον κατάλογο έρχεται ο πρωθυπουργός που πριν την ομιλία δεν έχασαν ευκαιρία να γεμίσουν όλη την πόλη με τη φάτσα του.όλες τις κολώνες.Μικρές μεγάλες.κολώνες της ΔΕΗ φανάρια στάσεις λεωφορείων τα πάντα.
Φυσικά το θέμα μετά που έρχεται δεύτερο είναι ποιος τα μαζεύει οκ?Η εικόνα της πόλης σήμερα και μετά τις εκλογές θα έχει την εικόνα της Πάτρας μετά το καρναβάλι.μόνο που εκεί σε μια μέρα τα μαζεύουνε.Το τρίτο βέβαια θέμα είναι τα πλαστικοποιημένα φυλλάδια στον δρόμο που σε περίπτωση που διαφεύγει πάλι στους αμόρφωτους,το πλαστικό είναι ελαφρώς βλαβερό για το περιβάλλον.ούφα.ε ούφα.

info από εδώ

Advertisements
Comments
  1. kitsosmitsos says:

    Σωστό σε βρίσκω. Και όχι απλώς σωστό, αλλά μας δουλεύουνε κατάμουτρα για άλλη μία φορά. Αρκετά από τα πεταμένα στους δρόμους φυλλάδια έχουν και προτάσεις για το περιβάλλον! Έλεος πια! Αφήστε το περιβάλλον στην ησυχία του. Τουλάχιστον αυτό.

  2. divaynne says:

    δεν το θέλουν γιατί φυτρώνει εκεί που δεν το σπέρνουν..κατάλαβες.?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s