Ζητούμε από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Posted: September 19, 2007 in Κυβερνητικά

Εμείς τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ που πήραμε στις πλάτες μας το ηττημένο ΠΑΣΟΚ του 2004 και ακολουθήσαμε την υπερβατική πορεία του Γιώργου Παπανδρέου δηλώνουμε ξεκάθαρα:

1) Δεν θα επιτρέψουμε το ΠΑΣΟΚ να γυρίσει πίσω

2) Δεν θα επιτρέψουμε να διορίσει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ η μιντιοκρατία

3) Δεν θα επιτρέψουμε τον πολιτικό κυνισμό, αυτών που καταδίκασαν το ΠΑΣΟΚ στη συνείδηση του λαού σαν ένα κόμμα σκληρής διαχείρισης της εξουσίας, να επικρατήσει

4) Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να στερήσει από τους πολίτες την προσμονή να πιστεύουν σε μια απτή προοπτική ενός νέου πολιτικού ύφους, ήθους και αξιοπρέπειας.

Συγχρόνως λέμε στον Πρόεδρό μας ότι θα πρέπει να αναθεωρήσει πολλές από τις μέχρι τώρα επιλογές του.

Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα του λαού. Όπως έλεγε ο Ανδρέας, με τον λαό για τον λαό.

Ο ακαδημαϊσμός δεν μπορεί να είναι κυρίαρχο στοιχείο. Δεν διαμορφώνει την πολιτική. Μόνο την θεωρητικοποιεί και την ωραιοποιεί.

Το ανοικτό συμμετοχικό και δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να προκύψει αναίμακτα. Απαιτεί ρήξεις.

Ζητούμε από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει δυναμικά και στο όνομά μας το δικαίωμα των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών να ελπίζουμε σε μια πολιτική και δημόσια ζωή με περισσότερη πολιτική, περισσότερη ιδεολογία, περισσότερη συμμετοχή, περισσότερη ανεκτικότητα.

Advertisements
Comments
  1. Το αλλο με το τοτο το ξερεις;;;;

  2. Άυτή τη στιγμή θεωρητικολογείς εσύ.. Δυστηχώς το ΠΑΣΟΚ δεν έπεισε.. το είδαμε και στις εκλογές… Χρειάζεται μια ανανέωση και σε πρόσωπα και σε ιδαιολογία… Πιστεύω πως ο Βενιζέλος είναι αυτή τη στιγμή ο πλέον κατάλληλος για να προωθήσει νέες αξίες νέο ιδαιολογικό υπόβαθρο βγαλμένο από το λαό για το λαό!!!! Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα τη έφταιξε για τη συντρηβή… μπορώ να πω πως τελικά ο Γιωργάκης δεν έπεισε… Διαφωνείς??? Δεν πρέπει να μένουμε στα ωραιοποιημένα λόγια αλλά να προχωράμε στην ουσία… και η ουσία είναι πως ο Ελληνικός λαός φάνηκε μπουχτησμένος από το ΠΑΣΟΚ. Όταν ιδαιολογικοποιείς τον εξιγχρονισμό, λες και ο εξιγχρονισμός είναι ιδαιολογία… τότε τι να πω… και έχει μερίδιο ευθύνης και ο Γιωργάκης γι΄ αυτό… Είναι υπόλογος απέναντι στον ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και στον πατέρα του με τις επιλογές του το 1996. Εάν δεν τα γνωρίζουμε φροντήζουμε να τα μάθουμε… αλλά πάνω απ΄ όλα δεν πρέπει να ξεχνάμε!!! Γι΄ αυτό μικροκακίες του τύπου δεν με αναίβασε στο site του… ή είναι χροντρός… δεν ταιριάζουν σε νέους “ανοιχτόμυαλους” υποτήθετε ανθρώπους…. Δυστηχώς στην Ελλάδα η Δημοκρατία είναι τελείως υποκειμενική… Ας δούμε ο καθένας μας με νυφαλιότητα το πόσο Δημοκρατικός είναι και μετά να κρίνει τους άλλους…
    Πρέπει όλοι κι αν θες αναίμακτα να στηρίξουμε το ΠΑΣΟΚ αυτή την ώρα… Είναι η ώρα του ΠΑΣΟΚ… πέρα από μικρότητες, εσκεμένες ή όχι.
    Αυτά προς το παρόν… Sorry αν σε τσάτισα λιγάκι.. αλλά μερικά πράγματα πρέπει να λέγοντε και ας μην είναι ωραιοποιημένες λέξεις.
    Γιώργος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s