Ηλεκτρονική αντιπαράθεση

Posted: September 19, 2007 in Κυβερνητικά

Το ζήτημα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ πέρασε για τα καλά στο Διαδίκτυο. Από τη Δευτέρα το βράδυ, μόλις 24 ώρες μετά τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, δύο νέα μπλογκ, το ένα υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου και το άλλο υπέρ του Β. Βενιζέλου, έκαναν την εμφάνισή τους.

Στο ιστολόγιο venizelospasok.blogspot.com, με τίτλο «ΠΑΣΟΚ 2007: Πρωτοβουλία υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου», ο ιδρυτής του, Θωμάς Μπουρνάρης, υπ. Διδάκτορας στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχει αναρτήσει τη δήλωση του βουλευτή από το Ζάππειο, αλλά και μια ειδική φόρμα για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Ευάγγ. Βενιζέλου, την οποία μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν υπογράψει περίπου 60 άτομα, ιδιωτικοί υπάλληλοι, καθηγητές Πανεπιστημίων, φοιτητές, επιχειρηματίες και άλλοι.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, μπλόγκερ, αλλά και απλοί αναγνώστες έχουν επισκεφθεί το ιστολόγιο και έχουν αφήσει σχόλια, παρουσιάζοντας τις δικές τους θέσεις. Ανάμεσα στις τοποθετήσεις τους για το θέμα της ηγεσίας, αρκετοί, όπως ο Γιάννης, υποστηρίζουν ότι «είναι πολύ νωρίς να δηλώσεις υποστήριξη σε ένα εν δυνάμει διεκδικητή της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να γνωρίζεις το πρόγραμμα, την οργανωτική δομή, τους συνεργάτες, τον τρόπο και το όραμα, καθώς και τους πολιτικούς άξονες που στηρίζει ο κ. Βενιζέλος την υποψηφιότητά του». Κανείς, πάντως, δεν έχει σχολιάσει την ύπαρξη και μόνο του μπλογκ, το οποίο κρατά υπερασπιστική γραμμή προς τον Ευάγγ. Βενιζέλο. Φαίνεται, δηλαδή, ότι η ύπαρξη ενός ιστολογίου «υπεράσπισης» θεωρείται μια φυσιολογική κίνηση.

Σύμφωνα, πάντως, με μια άτυπη δημοσκόπηση, που πραγματοποιείται στο dimoskopisi2007.blogspot.com, φαίνεται πως υπάρχουν εξίσου πολλοί υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου. Στην ερώτηση «Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ», έχουν ήδη απαντήσει 106 μπλόγκερ. Από αυτούς, το 71% προτιμά τον Γιώργο Παπανδρέου, το 19% τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ το 9% προτιμά κάποιο τρίτο.

Στην μπλογκόσφαιρα υπάρχει και το pasok2007.blogspot.com, με τίτλο «Γιώργος Παπανδρέου», το οποίο τάσσεται υπέρ του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Στο ένα και μοναδικό κείμενο που έχει αναρτηθεί, ο ιδρυτής του μπλογκ, SeaLover, υπογραμμίζει: «Ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιώργο Παπανδρέου. Τώρα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία του Κινήματος να στηρίξουμε το μοναδικό αρχηγό του».

ΑΝΤΩΝΙΑ ΞΥΝΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 19/09/2007

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s