TO MATI

Posted: September 24, 2007 in αηδία

εθελοντές χωρίς όρια??

μιλάμε για τρομερή έρευνα τώρα όχι αστεία!

Advertisements
Comments
 1. To MATI says:

  α) Δεν αναγράφεται πουθενά η λέξη “έρευνα”, ούτε διεκδικούνται δημοσιογραφικές δάφνες. Πρόκειται για καταγραφή γεγονότων.
  β) Δεν αναφέρεται κάτι αρνητικό για οποιονδήποτε υποψήφιο, ούτε υπάρχει πανώ υποστήριξης ή δήλωση εναγκαλισμού με αυτόν (διόρθωση: για τον κ. Βενιζέλο, γράφω “δεν έχει κατανοήσει τη λειτουργία ορισμένων μηχανισμών”, επομένως να κάτι αρνητικό). Πρόκειται για καταγραφή γεγονότων.

  Επομένως, θα εκτιμούσα επιχειρήματα που καταδεικνύουν το αντίθετο από τα γεγονότα, τα οποία έχουν καταγραφεί με ακρίβεια δευτερολέπτου στη Wikipedia, το Blogger, το FORTH και το del.icio.us.

  Σε αντίθετη περίπτωση, η αηδία σας θα μου είναι ευπρόσδεκτη – αλλά θα σας ευχαριστήσω για το pingback.

 2. divaynne says:

  η συγκεκριμένη κατηγορία είναι κατι γενικότερο για πράγματα που δεν εχω βάλει απλά κατηγορία….αν θες το εντάσσω αλλού αν σας ενοχλει πραγματικά δεν έχω πρόβλημα..

  η καταγραφή γεγονότων δεν προυποθέτει και έρευνα?

  όπως και να χει δεν προκύπτει αρνητική ούτε θετική κριτική.απλά παραθέτω το κείμενο..

  ίσως δεν έχετε κατανοήσει το ύφος του blog αλλά δεν είναι και απαραίτητο..

  απλά επειδή είδα το ιστορικό και ειδα πολλούς χρήστες να έχουν επέμβει στην wikipedia νομίζω η αναφορά γενικά μόνο στο όνομα του cybernero ίσως είναι λίγο υπερβολική και άδικη.

 3. Μαλλον δεν καταλαβα τιποτε…

 4. divaynne says:

  δε πειράζει δεν είναι σοβαρό πίστεψέ με!!

 5. To MATI says:

  Η καταγραφή είναι καταγραφή.

  Για να είμαι ακριβής, αντιγραφή έκανα, αφού κανένα στοιχείο δεν είναι δικό μου. Όλα βρίσκονται στο διαδίκτυο, ελεύθερα για να τα δει όποιος θέλει.

  Η έρευνα ανήκει στη δικαιοσύνη – ποιος και γιατί.

  Στα της καταγραφής… Έχουν ελεγχθεί όλοι οι χρήστες που έκαναν παρέμβαση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Και ΟΛΟΙ αναφέρονται σε αυτά που έγραψα. Με nickname ή IP address. OΛΟΙ. Για τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ “διόρθωση”.

  Όμως, όταν ένας χρήστης εμφανίζεται να γράφει:

  “ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!

  Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΒΡΟΥΤΟΥ!”

  και τις ίδιες μέρες, γράφεται στη Wikipedia για να ασχοληθεί ΜΟΝΟ με ένα λήμμα, το οποίο “διορθώνει” ξανά και ξανά…

  …κάτι δεν πάει καλά. Ιδαίτερα όταν διαγράφει από τη σελίδα χρήστη στη Wikipedia τη διεύθυνση του ιστολογίου του, ΑΜΕΣΩΣ μετά τη δημοσίευση της (παλαιότερης, από το καλοκαίρι!) απάντησης του κ. Βενιζέλου.

  Επίσης, όταν έχει αγοραστεί το domain name που χρησιμοποιείται για την στήριξη της υποψηφιότητς του κ. Παπανδρέου, ΠΡΙΝ τις εκλογές (21/8)…

  …κάτι δεν πάει καλά.

  Κατά τ’ άλλα, είμαι απολύτως ικανός να κατανοήσω την όποια θέση, αρκεί να στηρίζεται σε λογικά επιχειρήματα. Συναισθηματισμοί για τον Α ή τον Β, δε χωράνε στο θέμα μας.

  Αν υπάρχουν επιχειρήματα, δεκτά. Αν όχι, η ταμπέλα της “αηδίας” και η χλεύη περί τάχαμου “έρευνας”, μου ηχούν ως τίτλοι τιμής.

 6. sfrang says:

  Είναι πασιφανής ο ρόλος του CybeRNerO, μόνο που αγνοούσε πώς λειτουργεί η Wikipedia, ότι καθένας που γράφει ή σβήνει κάτι, καταγράφεται. Μετά ανακάλυψε το History και έτρεξε με τον κουβά να σβήσει τις φωτιές που άναψε ο ίδιος και απειλούσαν το σπίτι του…

  Λέτε οι εμπρηστές των δασών να λειτουργούν διαφορετικά; Ας κρίνει ο Βενιζέλος, αν θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη και ο Γιώργος, αν θα του δώσει αύξηση μισθού και προαγωγή!

 7. divaynne says:

  έλεος….1000000000000000 χρήστες έχουν μπει και έχουν κάνει μετατροπές απο τη μέρα των εκλογών με πρώτο και καλύτερο τον damac που έκανε την αρχική.Γιατί δεν πάτε απλά να τον βρείτε?μήπως επειδή…δεν είναι στο πασοκ απλά?

 8. Φροσω says:

  ΘΕΛΕΙΣ ‘
  ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ;;
  ΨΗΦΙΣΕ
  ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
  ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ;

  Ευάγγελος Μπουχεσίογλου(κανονικό)
  η
  Τσουτσούρ Ντουλάπ (τούρκικο)
  η
  Βάγγος Πατσοκοιλιάς(λαικό)
  η
  το κολάντερο που δεν σταματά(ινδιάνικο)
  η
  Βαζέλ Μπουχεσόλ Παπαντώ
  (καλιτεχνικό)
  η
  Βαγγέλω Κλασοπαπαδιά
  (τραβεστοχριστιανικό)
  η
  Βαγγέλα Φαλκονέρα
  (ναυτικό)
  η
  Ευαγγελία Χοντροτσιμπουκίδου
  (παιδί από σπίτι)
  η
  Λία Πισογλεντίδου
  (gay actors)
  η
  Βαγγέλης Λαμπρακομπόμπολας
  (διαπλεκόμενο)

  Σχόλιο από ένα ανωνυμο της Press.gr

 9. divaynne says:

  το κολαντεροοοοοοοοο!!!!! ΤΕΛΕΙΟ!!!!

  αρε Φροσω!!!! χεχεχεεεεχεεε

  οοοχοχοχοχοο merry christmas χιχιχιχιχχχχχ 🙂

 10. Φροσω says:

  άντε βρε και του χρόνου

 11. sfrang says:

  Αγαπητή divaynne, αν οι 10 στη νιοστή δύναμη επισκέπτες της Wikipedia (που αναφέρεις) έχουν κάνει ψευδείς προσθήκες ή διαγραφές με στόχο να συκοφαντήσουν (όπως νομίζουν) κάποιον, τότε είναι εξ ίσου κατακριτέοι.
  Τα στοιχεία εδώ είναι απλά: γράφτηκε ο συγκεκριμένος χρήστης στη Wikipedia για να εισαγάγει μια πληροφορία που θεωρούσε βλαπτική για τον Βενιζέλο, χωρίς να ξέρει ότι άφηνε ίχνη πίσως του στο χιόνι. Όλη δε η συγκυρία των ημερών και η εξάρτηση του συγκεκριμένου από ομάδες και πρόσωπα, δείχνουν μια μεθόδευση.
  Τώρα, αν ήξερε ή δεν ήξερε το θέμα και τις ενέργειες του δράστη ο ένας ή ο άλλος επικεφαλής, δεν είναι τόσο σημαντικό, αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχει ευθύνη για το ποιον και τις ενέργειες των συνεργατών. Γιατί λες ήταν επιλήψιμη όλη η ιστορία με τους “κουμπάρους” στη ΝΔ;;

  Και μην νομίζεις ότι έχω σύνδεση με τον Μπένυ ή οτιδήποτε άλλο, ούτε καν ψηφοφόρος του είμαι ή θα γίνω.

 12. divaynne says:

  άλλο το εισάγω και άλλο το επαναφέρω.και δεν καταλαβαίνω τι το επιλήψιμο υπάρχει όταν είσαι μέρος μιας ομάδας.στην ίδια ομάδα στήριξης του Γιώργου απο το thinkandvote είμαι κι εγώ και δε νομίζω οτι χαρακτηρίζομαι μόνο απο αυτό..ούτε έχω καμιά εξάρτηση!

 13. To MATI says:

  @divaynne

  Φοβούμαι πολύ πως διάβασες αποσπασματικά το ιστορικό. Ξαναδές το.

  Ο εν λόγω χρήστης, ήρθε, γράφτηκε, κάνει αμέσως την αναίρεση, έρχεται κάποιος άλλος και διαγράφει το επίμαχο τμήμα και μέσα σε λίγη ώρα, ξαναέρχεται να την επαναφέρει.

  Σημειώνεται πως η συμμετοχή του στη Wikipedia ήταν μόνο αυτή. Χωρίς να είναι 100% σίγουρος για την επαναφορά της “πληροφορίας” του, αφού το δημοσίευμα ήταν παντελώς αστήριχτο.

  Επίσης, έγραψε τη διεύθυνση του ιστολογίου του στην προσωπική σελίδα χρήστη της Wikipedia και την αφαίρεσε αμέσως μετά από την (επανα)διάψευση του κ. Βενιζέλου.

  Η δικαιολογία του ήταν πως το έκανε γιατί “ήταν ανώνυμος ο χρήστης”, ενώ δεν ήταν. Μετά, όταν κατάλαβε τι έγραψε, το πήρε πίσω γράφοντας “ούτε κι εγώ δεν ξέρω πια”.

  Ένας άνθρωπος που γράφεται για να κάνει μία και μόνο παρέμβαση, που προσπαθεί να σβήσει τα ίχνη του και που ψάχνει να βρει δικαιολογία μετά… με συγχωρείς, αλλά δεν μπορεί να μην έχει κάποιου είδους “εξάρτηση”.

  Μαγκιά είναι να λες “δε γουστάρω Βενιζέλο”, γιατί Χ, Ψ, Ζ. Μαγκιά δεν είναι να κάνεις τη λαδιά και να ψάχνεσαι για να κρυφτείς, όταν έχεις λεκέ στο παντελόνι σου.

 14. divaynne says:

  έχετε χάσει την ουσία.σαν πράξη δεν την δικαιολογώ ούτε θεωρώ όμως οτι είναι χειρότερη από την πρωτότυπη εισαγωγή των στοιχείων από τον χρήστη damac σε σχέση με το όνομα.επίσης πιστεύω οτι θα πρέπει εξίσου να ερευνηθεί ή προχτεσινή προσθήκη του στοιχείου “stupid” στη wikipedia που μου φαίνεται καθαρά προσβλητική αντίθετα με το θεμα του ονόματος που απλά αποτελεί παραλλαγή στοιχείων και δεν αποτελεί ύβρη εκτός αν κάποιος έχει κάποιο ιδιαίτερο μίσος με τους Τούρκους!

 15. To MATI says:

  Και πάλι σε παραπέμπω στην ανάγνωση του ιστορικού.

  Με τον αρχικό χρήστη, δεν υπάρχει πρόβλημα “στόχευσης”. Μην κάνουμε άστοχους “συμψηφισμούς”.

  Έγραψα:

  “Ο χρήστης Damac, συνεισφέρει τακτικά στα άρθρα της Wikipedia και – μάλλον – δε μπορεί να κατηγορηθεί για τίποτε άλλο εκτός από προχειρότητα, αφού στο άρθρο της Athens News δεν υπάρχουν διασταυρωμένες πληροφορίες για το θέμα. Εκείνος σπεύδει να γράψει κατηγορηματικά “originally Evangelos Tourkoglou”, αντί του ορθού “originally Evangelos Tourkoglou, as claimed by some – unverified – sources”, με επεξήγηση “some controversial info on his real name […]”. Αν το έκανε, πρόβλημα ουδέν, αφού μιλάμε για ένα δημόσιο πρόσωπο. Εν πάσει περιπτώσει, όταν βρέθηκαν οι πηγές (επιστολή του κ. Βενιζέλου προς την “Καθημερινή”), o ίδιος χρήστης διόρθωσε το λάθος.”

  Λοιπόν, ο Damac είναι τακτικός στη Wikipedia και δεν ήρθε ουρανοκατέβατος, μόνο για να κάνει αυτό που έκανε ο Cybernero, αλλά και ένας άλλος, εταιρικός χρήστης (αναφέρεται στο τέλος). Είναι ξένος ο άνθρωπος, βρήκε ένα άρθρο στα αγγλικά, το έβαλε (κακώς) και όταν βρήκε άλλα στοιχεία, τα αφαίρεσε. Ούτε δικαιολογίες έψαξε, ούτε τίποτε άλλο.

  Αν υπάρχει απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα, καλώς. Αν όχι, ας μην ποιούμε την νήσσαν, ενώ όλοι καταλαβαίνουμε το λόγο για τον οποίο κάποιοι (εδώ και λίγα χρόνια) πετάνε λάσπη.

  Νομίζω πως δε χρειάζεται άλλη παρέμβαση, καθώς ο καθένας μπορεί να βγάλει εύκολα τα συμπεράσματά του, άσχετα από το αν είναι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ (όπως εσείς) ή όχι (όπως εγώ).

  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

 16. divaynne says:

  ok συμφωνώ με αυτά που λες άλλωστε είπα οτι δεν δικαιολογώ καμία τέτοια πράξη.αλλά θα επιμείνω οτι το επόμενο θέμα με το “ηλίθιος” είναι επι της ουσίας πιο προσβλητικό ανεξάρτητα αν προστέθκε από χρήστη ο οποίος γράφτηκε επί τούτου ή αν ήταν τακτικός χρήστης της wikipedia και φυσικά ανεξάρτητα από το αν ηταν ψηφοφόρος πασοκ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s