Κώστας Σκανδαλίδης

Posted: September 25, 2007 in αηδία

Η εκλογή προέδρου δεν πρέπει να ναι σαν τα κομικς να διαλέξουμε μεταξύ Αστερίξ και Οβελίξ.

“Έχουμε ένα διαλυμένο κόμμα!Δεν υπάρχει κόμμα!Κανένα κόμμα δεν έκανε εκλογές!Το πασοκ ξεκίνησε να αλλάξει κάποιοα πράγματα στην πορεία όμως αποδιαρθρώθηκε.Από τις εκλογές του 2000 μέχρι σήμερα αυτή η κατάσταση είναι μόνιμη.Δεν μπορεί το πασοκ να είναι αρχή ενός ανδρός,ούτε επί Αντρέα δεν ήταν έτσι.Υπήρχαν τότε θεσμοί,εκτελεστικά γραφεία,κεντρικές επιτροπές που συζητούσαν σοβαρά και αποφάσιζαν.Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις του Γιώργου αλλά οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων έφυγαν από τα όργανα και πήγαν στον στενό κύκλο του προέδρου.

Δε θέλω να είμαι άδικος,ο Γιώργος παρέλαβε το κόμμα στη χειρότερη στιγμή του αλλά είχε 3 χρόνια στη διάθεσή του.Έκανε τις αλλαγές που ήθελε και έφτασε στο τέλος να κριθεί.

Η αλλαγή ηγεσίας θα πρέπει να συνδυαστεί με τις προτάσεις που θα κάνουν οι υποψήφιοι αρχηγοί για όλα αυτά τα φαινόμενα της πολιτικής και οργανωτικής κρίσης.Και τι λένε για τα αίτια της μεγάλης ήττας και τι προτείνουν.Ο Γιώργος φυσικά έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος.

Η εκλογή προέδρου δεν πρέπει να ναι σαν τα κομικς να διαλέξουμε μεταξύ Αστερίξ και Οβελίξ.Πρέπει να δούμε τις απόψεις για το που πάει το κόμμα που πάει η πολιτική του.Και η βάση του πασοκ δεν πρόκειται να το αφήσει να περάσει αυτό .Θα ανοίξει η ίδια τη συζήτηση και πριν από την εκλογή νέου προέδρου και μετά.

Οι διαδικασίες εκλογής είναι πολύ σοβαρές. Δεν πρέπει το πασοκ να βγεί τραυματισμένο διότι υπάρχει κίνδυνος διαστικής κατάστασης που θα μας πάει πολύ πίσω.

Ο Γιώργος έκανε μια προσπάθεια να περάσει ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης αλλά το έκανε αργά και χωρίς επιτυχία.Δεν κατάφερε να το περάσει στον κόσμο,άρα έπασχε ο πολιτικός μας λόγος.

Πρέπει οι επιλογές μας να κινηθούν προς τα αριστερά!Η ψήφος ουσιαστικά κινήθηκε προς τα αριστερά.Η Ελλάδα κινήθηκε προς τα αριστερά και αυτό δεν πρέπει να το αγνοήσουμε.

Ανοιχτό κόμμα δε σημαίνει διάλυση.Πρέπει να γίνουμε ένα σύγχρονο ευρωπαικό κόμμα με συνέδρια και όργανα που θα αποφασίζουν και θα συζητάν.Η δημοκρατία μας γίνεται συνεχώς όλο και πιο ολιγαρχική όλο και πιο μελαγχολική.Δε μπορεί ένα σοσιαλιστικό κόμμα να κάνει το ίδιο και να πηγαίνει όπου θέλει ένας άνθρωπος δηλαδή ο πρόεδρος και οι φίλοι του!”

από το περιοδικό..Εψιλον 

Advertisements
Comments
 1. papaioannou says:

  Ειμαστε μια ωραια…
  ατομοσφαιρα

 2. snoopy says:

  Μα είμαστε σοβαροί άνθρωποι? Προσπαθείς να δείξεις οτι ο Βενιζέλος δεν είναι άξιος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γράφοντας “Το στρογγυλό δεν έχει γωνίες”? Μην πεις όχι… Τι σχέση έχει το πάχος με την προεδρία? Τι να πω… Ένα δεκάχρονο είναι πιο ώριμο απο σένα… Και γαμώ τα επιχειρήματα!!!!!! Υπάρχουν πιο καλοί λόγοι. Νομίζω? Βούτα και τη γλωσσίτσα καμια φορά. Προσβάλεις πολύ κόσμο έτσι…

 3. divaynne says:

  1 absolutely no sense of humor….
  επίσης….για τα άτομα εδώ που δε στροφάρουν και πολύ..
  2 τι σχέση έχει αυτό με το ποστ…
  3 σε άλλο post έπρεπε να γράψεις το σχόλιο
  4 δεν το χρησιμοποιώ σαν επιχείρημα και ο καθένας με έστω μέτριο μυαλουδάκι μπορεί να το καταλάβει αυτό…
  5 Πιάνεσαι από αυτό γιατί προσπαθείς να πείσεις οτι δεν εχω επιχειρήματα ενώ βλέπεις οτι το όλο στυλ του blog εχει χιουμοριστική διάθεση αλλά δεν το πιασες και είσαι ο μόνος..
  6 Γιατί…έχω παραθέσει ουκ ολίγα σοβαρά και πραγματικά επιχειρήματα όπως και αρκετά άλλα blogs σε αρκετά ποστ τα οποία ούτε καν διάβασες..
  ……και …και….θα μπορούσα να γράφω όλο το βράδυ….
  και ναι τα πολλά κιλά αρκετές φορές οφείλονται σε έλειψη αυτοσυγκράτησης και αυτοελέγχου…με εξαίρεση φυσικά κάποιες εποχές και πολιτισμούς που θεωρείται γοητεία..αλλά δεν είναι της παρούσης..ελπίζω να καταλαβαίνεις οτι το σχόλιό σου είναι τελείως off…

 4. kosmetsas says:

  div το post σου ειδε νομιζε οτι ειχε ρευμα και κατεβαινει υποψηφιος!

 5. divaynne says:

  σοβαρά???καλα εγώ που ζω ρε γμτ..σκούπιζα και δεν το πηρα χαμπάρι..

 6. Ναι αλλά +πρωτοπορία +στελέχη από κοινωνικούς αγώνες και τα άλλα που είπε ο Γιώργος στην ΚΟ. Καλό το άρθρο όμως

 7. Μονο Γιωργάκης Ναι Γιωργάκης για να περάσει τα πάντα ο Κωστάκης

 8. divaynne says:

  αμαν λες ρε νικο να νομιζουν οτι ειχα πληροφορίες???χιχιχιχι

 9. Η ιδία παρέα ο ίδιος κόσμος οι ίδιοι συλλογισμοί.Μάλλον δεν θα σας ξαναεπισκευθώ. Θα προτιμώ την λαρισσινή παρέα χρησιμοποιούν και πλέον τραχεία γλώσσα

 10. divaynne says:

  yo ! κι εμείς Λάρισα είμαστε….

 11. Συγγνώμη για την παρανόησιν

 12. Maria X says:

  absolutely no sense of humor

  Ελεος Ελεος !!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s