Προβάδισμα Παπανδρέου σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Posted: October 9, 2007 in και που λες Νώντα,Τσιμπίδα...κτ

Προβάδισμα στο Γ. Παπανδρέου έναντι του Ευάγγ. Βενιζέλου στην κούρσα αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ, που λαμβάνει χαρακτηριστικά κινούμενης άμμου. Δύο δημοσκοπήσεις (Metron Analysis για τον ΑΝΤ1 και GPO για το MEGA) που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας,καταγράφουν υπεροχή του Γ. Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Metron, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου προηγείται με ποσοστό 52% έναντι 38% του Ευάγγ. Βενιζέλου και 7% του Κ. Σκανδαλίδη, ενώ στο σύνολο των ερωτηθέντων και οι δύο «μονομάχοι» λαμβάνουν από 38% και ο Κ. Σκανδαλίδης 10%.

Εξέλιξη
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η διαχρονική εξέλιξη στην προτίμηση προέδρου, καθώς στις προηγούμενες μετρήσεις της εταιρείας (από τις 17/9 μέχρι σήμερα) και στο σύνολο των ερωτηθέντων, ο κ. Βενιζέλος κατέγραψε διαδοχικά ποσοστά 65%, 48%, 37%, 40% και 38%, ενώ τα αντίστοιχα του κ. Παπανδρέου ήταν 20%, 37%, 35%, 38% και 38%. Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των προτιμήσεων των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για τον κ. Βενιζέλο ήταν 61%, 51%, 37%, 42% και 38%, ενώ για τον κ. Παπανδρέου 31%, 43%, 49%, 47% και 52%.

Σε ό,τι αφορά το ποιος μπορεί να εκφράσει τις ανάγκες των πολιτών ο κ. Παπανδρέου λαμβάνει 35% έναντι 31% του κ. Βενιζέλου (51% έναντι 33% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ), ενώ στο ποιος μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις όλου του χώρου ο κ. Παπανδρέου προηγείται με 36% έναντι 28% του αντιπάλου του (50% έναντι 29% μεταξύ των ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ). Προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου δίνει η δημοσκόπηση της GPO στον Γ. Παπανδρέου. Το 44,7% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Γ. Παπανδρέου έναντι 41,2% που προτιμά τον Ευάγγ. Βενιζέλο και 5,3% τον Κ. Σκανδαλίδη. Στο ερώτημα ωστόσο για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό μεταξύ των κ. Καραμανλή και Παπανδρέου τα ποσοστά είναι 62% έναντι 28,3%, ενώ η ψαλίδα κλείνει όταν η σύγκριση αφορά τους κυρίους Καραμανλή και Βενιζέλο (47,8% έναντι 41,6%).

Ενωτικός
Ο Γ. Παπανδρέου προηγείται του αντιπάλου του αναφορικά με το ποιος είναι πιο ενωτικός (41,3% έναντι 24,8% του κ. Βενιζέλου), καθώς και στο ποιος είναι πιο αξιόπιστος (39,5% έναντι 33,6%). Αντιθέτως, σαφές προβάδισμα έχει ο κ. Βενιζέλος αναφορικά με το ποιος μπορεί να νικήσει τον κ. Καραμανλή (52,6% έναντι 18,8% για τον Γ. Παπανδρέου) και στο ποιος μπορεί να κάνει καλύτερη αντιπολίτευση (71,6% έναντι 18,7%).

Τέλος ισοδύναμοι εμφανίζονται και οι δύο σε ό,τι αφορά το ποιος από τους υποψηφίους έπεισε περισσότερο στο διήμερο της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (29,8% για τον Γ. Παπανδρέου έναντι 29,2% για τον Ευάγγ. Βενιζέλο) αν και ο κ. Παπανδρέου προηγείται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ με 42,6%, έναντι 38,6% του αντιπάλου του.

Παράσταση νίκης

Προβάδισμα σύμφωνα με την Metron Analysis έχει ο Γ. Παπανδρέου και στην παράσταση νίκης με 52% έναντι 39% του κ. Βενιζέλου, ενώ στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 54% και 38%. Ωστόσο σε ό,τι αφορά το ποιος μπορεί να οδηγήσει το κόμμα σε νίκη στις επόμενες εκλογές, προηγείται ο Ευγγ. Βενιζέλος με 50% έναντι 26% του κ. Παπανδρέου. Όταν το ερώτημα τίθεται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, η ψαλίδα κλείνει με τον κ. Βενιζέλο να προηγείται με 48%, έναντι 41% του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος προηγείται με 39% έναντι 33% του κ. Παπανδρέου στο ποιος μπορεί να δώσει στο ΠΑΣΟΚ ελκυστική ιδεολογική ταυτότητα, αν και η εικόνα αλλάζει στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Παπανδρέου να λαμβάνει 48% έναντι 35% του κ. Βενιζέλου.

Comments
  1. kosmetsas says:

    Διαχρονική συμβουλή….

    Μην δημοσιεύεις δημοσκοπήσεις…

    η τουλάχιστον μην δημοσιεύεις μόνο αυτές που σου αρέσουν…

    μην μπαίνεις σε αυτό το παιχνίδι!

  2. divaynne says:

    ρε Νίκο…εδώ έχω γεμίσει banner του Γιωργάκη,άσε δηλαδή το papandreou.gr που το λεγα και μέσα , και η δημοσκοπηση ειναι το πρόβλημα?μην κρυβόμαστε τώρα πίσω από το δάχτυλό μας (δε λεω για σενα ε ,για μενα το λέω) απλά είμαι ξεκάθαρη από την αρχή.ΓΑΠ ολεο.και ας έρθει κανείς να κάνείς να πεί οτι θέλει, ξέρουμε όοολοι εδώ μέσα πολύ καλά οτι θα τον αγνοήσω.και στην τελική αντίθετα με πολλούς γύρω εδώ, δεν προσβάλλουμε κανένα με το να στηρίζουμε george και δεν αφορά ούτε λογοδοτούμε σε κανένα.εγώ τουλάχιστον αυτό πιστεύω.

  3. Chris Mantas says:

    Δεν συμφωνω με το να γινονται δημοσκοπησεις, μου φαινεται λιγο καπως, η ΠΕΚΑΠ τι εχει να πει; Ουσιαστικα αφηνουμε τους “γνωστους-αγνωστους” διαπλεκομενους να μπουν στα εσωτερικα του κινηματος.

  4. animalis says:

    Αγαπητέ φίλε.
    Η εξουσία είναι γλυκιά, αλλά πρέπει να εκπορεύεται από τον λαό.
    Έτσι θέτω ορισμένες απόψεις όπως παρακάτω.
    ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ. ΤΟ “ΤΕΛΟΣ” ΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗ Ή Η “ΑΡΧΗ” ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ;
    και
    Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
    http://animalis.wordpress.com/

  5. THEODORE says:

    http://www.karsilamas.blogspot.com

    Πόσα θέλουν για να μας τρελλάνουν οι….Πασόκοι?

    http://www.karsilamas.blogspot.com

  6. THEODORE says:

    http://www.karsilamas.blogspot.com

    Πόσα θέλουν για να μας τρελλάνουν οι….Πασόκοι?

    http://www.karsilamas.blogspot.com

  7. LEONIDAS says:

    ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ . ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ .
    ΜΑΚΑΡΙ !!!!

  8. Chris Mantas says:

    Δεν μπορείς να κανει δημοψηφισμα, δεν ξερεις ποσοι θα πανε να ψηφισουν και ουτε εχουμε αναγκη να κανουμε talk show το κινημα.

  9. LEONIDAS says:

    ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ) ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΕΘΕΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ?
    ΛΕΤΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ?

Leave a comment