ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΣΤΗΝ 12η ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Posted: October 10, 2007 in και που λες Νώντα,Τσιμπίδα...κτ

Η ομιλία του Κώστα Σκανδαλίδη που παρά το γεγονός οτι τυπικά είναι…ένας αντίπαλος αφού πρόκειται για διεκδίκηση αρχηγίας ,μου ήταν είναι και θα είναι πολύ συμπαθής και ελπίζω μετά τις εκλογές να συνεχίσει την αν και χαμηλών τόνων αλλά σημαντική πορεία και σκέψη του για την παράταξη.  

Συντρόφισσες και σύντροφοι, εγώ θα ξεκινήσω κάπως διαφορετικά.

Θα ξεκινήσω με δύο στίχους από το ημερολόγιο καταστρώματος β´ του Γιώργου Σεφέρη: «Δεν θέλω τίποτε άλλο, παρά να μιλήσω απλά, να μου δοθεί ετούτη η χάρη κι είναι καιρός να πούμε τα λιγοστά μας λόγια γιατί η ψυχή μας αύριο κάνει πανιά».

Όλοι όσοι εδώ μέσα, ξεκινήσαμε για το μακρύ ταξίδι από την εποχή της δικτατορίας και ζούμε αυτές τις δραματικές μέρες και άλλοι από πολύ πριν, αναρωτιόμαστε που βρίσκεται η ψυχή του ΠΑΣΟΚ.

Όχι η παλιά ή η νέα ψυχή του, αλλά η διαχρονική του ψυχή.

Αυτή που ζει και θεριεύει κάθε φορά στη δίνη των εξελίξεων, αυτή που αλλάζει και ανανεώνει τον λόγο, αυτή που τροφοδοτεί με καινούριες ιδέες και δύναμη την πράξη, αυτή που διαμορφώνει εντέλει την συλλογική συνείδηση προσφοράς στο λαό και στην πατρίδα.

Στην πρώτη Συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου μετά τις εκλογές, ζήτησα από τα μέλη του να τοποθετηθούμε για τα αίτια της ήττας εδώ, στο Εθνικό Συμβούλιο. Παρακολούθησα αυτές τις μέρες τη συζήτηση που γίνεται, γιατί δεν κατάφερε το Πολιτικό Συμβούλιο να συζητήσει τα αίτια της ήττας. Γιατί το όργανο δεν νομιμοποιείται και δεν μπορεί να οδηγηθεί σε τέτοια συμπεράσματα, επειδή δεν επιτέλεσε σχεδόν σε καμιά στιγμή τον ρόλο του.

Η κρίση στο ΠΑΣΟΚ που απεικονίζεται ανάγλυφα στη δομική ανεπάρκεια αυτού του οργάνου, είναι πρώτα και κύρια, κρίση του συλλογικού υποκειμένου. Οι δραματικές μέρες που ακολούθησαν από το βράδυ των εκλογών και η σπουδή που έδειξαν οι πρωταγωνιστές του, μετέφερε ξανά στα εσωκομματικά χαρακώματα την κρίση και μάλιστα με τρόπο που έπαιρνε τη μορφή πολέμου.[……]

περισσότερα και όλη η ομιλία ΕΔΩ

Advertisements
Comments
  1. kitsosmitsos says:

    Συμπαθής ο Σκανδαλίδης, αν μη τι άλλο. Και σίγουρα νοιάζεται για το ΠΑΣΟΚ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s