“Θα γίνει τρανός”

Posted: October 13, 2007 in αηδία

                         

H ανθρώπινη πλεύρα του Ευάγγελου Βενιζέλου..ναι ..είναι ένας από μας.ένας κοινός θνητός που κάθεται στην ταβέρνα με τον μπαρμπα Μήτσο και πίνουν κρασάκι,που μιλάει με την κυρα Θέκλα και ας μην καταλαβαίνει αυτή τι της λέει μια που ο υπερ-πολιτικός Βαγγέλης δεν κάνει τον κόπο να “πέσει” στο επίπεδο της κυρα Θέκλας να την μιλήσει πιο λαικά γιατί είναι Ο απόλυτος πολιτικός με την απεριόριστη γνώση,και το υψηλού επιπέδου λεξιλόγιο και πρέπει κάπως να διακριθει απο το λαουτζίκο για να μην ξεχνιόμαστε.Άλλωστε πάει για αρχηγός..Μόνο έτσι θα τον εμπιστευτεί η κυρα Θέκλα και κάθε Θέκλα που ακούει και συμφωνεί και ας μην καταλαβαίνει, άλλωστε το λέγανε στο χωριό οτι αυτό το παιδί θα πάει μπροστά.Μιλαγε μίλαγε και ακούγαν όλοι με θαυμασμό και αφού δεν είχαν καταλάβει τίποτα τα ριχναν στο εαυτό τους και σκέφτονται “κάτι σπουδαίο θα λεει..” και ο Βαγγελάκης χαιρότανε γιατί και πίστευε πως έλεγε και ήταν κάτι σπουδαίο και τρανό μεγέθους εκκλησίας όπου ο απλός λαός έρχεται να ανάψει ένα κεράκι και να εξομολογηθεί η να ζητήσει τη συγχώρεση από την μεγάλη εκκλησία που όλους τους χωράει (μέγεθος..)
[benny:…Όταν ανοίγει η εκκλησία, μπαίνουν πολλοί να ανάψουν κερί! Αυτό δεν σημαίνει ότι γίνεται έλεγχος αμαρτιών, ή ότι δίδεται άφεση αμαρτιών…] αλλά μετά θα έρθει η μέρα της κρίσεως!

Αναψε κερί στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου ήταν εφημέριος ο παππούς του, ο παπα-Βαγγέλης, μπήκε στο Ιερό του Ναού, όπου ντυνόταν παπαδάκι και έπαιρνε χούφτα τις ευλογιές, περιεργάστηκε το ψαλτήρι από όπου κατέβαζε στοίβα τα εκκλησιαστικά βιβλία, κατηφόρησε στο σπίτι του παππού του, ανέβηκε μέχρι τον ενετικό πύργο, χτισμένο το 1200 μ.Χ. στην κορυφή του χωριού.

«Είναι τιμή μας που είσαι εδώ κοντά μας, μετά από τόσα χρόνια»

«Σε θυμόμαστε μικρό να κρατάς θυμιατήρι και να ντύνεσαι παπαδάκι. Σε αυτούς που το αμφισβητούν, θέλω να πω ότι από το 1840 απαντάται εδώ το επώνυμο Βενιζέλος. Να σας θυμίσω κάτι που έλεγε εδώ στο καφενείο ο παππούς σας, ο παπα-Βαγγέλης: “Ετούτο εδώ το παιδί με όσα διαβάζει μια μέρα θα γίνει τρανός. Θα κυβερνήσει την Ελλάδα”».

«Ο Βαγγελάκης είναι πιο όμορφος από ό,τι δείχνει στην τηλεόραση». Ντόπιοι και κάτοικοι διπλανών χωριών φωτογραφίζονται μαζί του, κρατούν στα κινητά τους τις εικόνες.

«Να ‘ρθείτε όλοι το βράδυ στη Χαλκίδα, μιλά στο ξενοδοχείο “Λούση”. Η Εύβοια είναι του Βενιζέλου. Στη Θεσσαλονίκη όλοι τον ξέρουν, να δώσει βάρος εδώ»

«Ζω στιγμές από την παιδική μου ηλικία. (πόσα χρόνια είχε να πατήσει στο “αγαπημένο” του μέρος δηλαδή?) Εχω περάσει εδώ τα ωραιότερα καλοκαίρια. Από εδώ έφυγε ο πατέρας μου, πήγε στη Θεσσαλονίκη και γνώρισε τη μάνα μου. Ο παππούς μου ήταν παπάς, χήρος στα 30 του, με πέντε παιδιά. Δύσκολα χρόνια. Είμαι ένας από εσάς».

«Πρέπει να αλλάξουμε το γραφειοκρατικό κράτος, να το κάνουμε πιο δίκαιο, να στέκεται κοντά στις ανάγκες του πολίτη. Την εξουσία τη θέλει ο απλός λαός προς όφελός του. Δεν μπορώ να μην τιμήσω αυτή την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε».

Advertisements
Comments
 1. omorfia says:

  ο κύριος papaioannou τί δηλώνει ?

 2. papaioannou says:

  Οτι εχει να πει το λεει ο pap στο ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ part II

 3. anonymous says:

  Προτάσεις για την οργανωτική δομή του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

  Την πρότασή του για την οργανωτική δομή του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τη Δευτέρα από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.

  Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε ο κ. Βενιζέλος περιλαμβάνεται η εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το σύνολο των μελών και φίλων του Κινήματος που περιλαμβάνονται σε εκκαθαρισμένο και πιστοποιημένο από την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) ψηφιακό μητρώο. Η θητεία του προέδρου θα είναι τετραετής.

  Η πρόταση συμπληρώνεται με την εκλογή του γραμματέα και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ από τακτικό Συνέδριο που συνέρχεται κάθε τρία χρόνια. Το Πολιτικό Συμβούλιο θα είναι ολιγομελές και θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα.

  Για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η πρόταση Βενιζέλου προβλέπει συντονισμό της από πενταμελές εκλεγμένο προεδρείο που λειτουργεί με επικεφαλής τον γραμματέα της, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως επικεφαλής της, «δεν ασκεί το δικαίωμα διαγραφής βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά παραπέμπει κάθε παράπτωμα άξιο λόγου στην Επιτροπή Καταστατικού και Δεοντολογίας».

  Επίσης, συγκροτείται Πολιτική Γραμματεία που συνεδριάζει καθημερινά και η οποία αποτελείται από τον πρόεδρο και τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, τον γραμματέα του Πολιτικού Σχεδιασμού, τον εκπρόσωπο Τύπου και τα κατά περίπτωση αρμόδια στελέχη.

  Συγκροτείται Κεντρική Πολιτική Επιτροπή που συνεδριάζει το αργότερο κάθε δίμηνο και αποτελείται από το Πολιτικό Συμβούλιο και άλλα 140 μέλη που εκλέγονται από το Συνέδριο.

  Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την πρόταση Βενιζέλου, συγκροτείται από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, την Κοινοβουλευτική Ομάδα, την ομάδα των ευρωβουλευτών, τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές
  οργανώσεις, στην ΕΝΑΕ, στην ΚΕΔΚΕ, και σε κοινωνικούς φορείς, καθώς και εκπροσώπους της νεολαίας και τους γραμματείς των περιφερειακών επιτροπών. Το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται σε τακτική σύνοδο κάθε τετράμηνο.

  Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε τη θεσμοθέτηση μεγίστου αριθμού δύο συνεχόμενων και τριών συνολικά θητειών στα όργανα του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα επίπεδα.

  Ο κ. Βενιζέλος προτείνει επίσης τη συγκρότηση «σκιώδους κυβέρνησης», ενώ τάχθηκε και υπέρ της κατοχύρωσης ρευμάτων και τάσεων μέσα στο ΠΑΣΟΚ με δυνατότητα παρέμβασης.

  Παρουσιάζοντας την πρότασή του, ο Ευ.Βενιζέλος τόνισε ότι αυτή είναι ανοιχτή σε διάλογο μέσα από τον οποίο θα οριστικοποιηθεί και θα κατατεθεί στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

  Απαντώντας σε ερώτηση αν σε περίπτωση που εκλεγεί θα θέσει θέμα πρόωρων εκλογών, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο κ. Καραμανλής ήδη με την ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις στένεψε απελπιστικά τους ορίζοντες της κυβέρνησής του.

  Έχουμε μια κυβέρνηση -σημείωσε- με οριακή αυτοδυναμία 152 βουλευτών που βλέπει κοινωνικούς κλυδωνισμούς και έρχονται, όταν έχουμε εξαγγελία αλλαγής εκλογικού νόμου, όταν έχουμε το προεκλογικό εκβιαστικό δίλημμα του Καραμανλή «ή αυτοδυναμία ή προσφυγή σε κάλπες» και όταν έχουμε Ευρωεκλογές σε 18 μήνες το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, καθώς δεν διαθέτει απεριόριστο χρόνο και δεν είναι μόνο του στο πολιτικό σκηνικό.

  Ό,τι κάνουμε ως τις 11 Νοεμβρίου έχει άμεση σχέση με τις εκλογές και την υπόσταση της παράταξης, καθώς δεν υπάρχει μέση λύση ούτε μπορούμε να κάνουμε βήμα σημειωτόν. Θα πρέπει αυτά που λέμε για νικηφόρο μεγάλο πατριωτικό ριζοσπαστικό και λαϊκό προοδευτικό Κίνημα να μετατραπεί σε πράξη και στο αποτέλεσμα των εκλογών. Και αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα για τους πολίτες, είπε ο κ. Βενιζέλος.

  Eρωτηθείς για το αν φοβάται διάσπαση του κόμματος μετά την 11η Νοεμβρίου, απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο και όσοι το καλλιεργούν δεν γνωρίζουν την κομματική ιστορία του Kινήματος.

  Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη φορά από τις εκλογές και από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που ο κ. Βενιζέλος, χρησιμοποίησε την αίθουσα των γραφείων της Χαριλάου Τρικούπη, για να παρουσιάσει τις πολιτικές του θέσεις.

 4. Ακου τώρα τί διαβάζω στα “ΝΕΑ” του Σαββατοκύριακου (20/10/07) από τους επικοινωνιολόγους (Γ.Σεφερτζής) που το 2004 συνεργάστηκαν με τη γαλλική “TNS SOFRES” και έκαναν διεξοδική δημοσκόπηση, προκειμένου ο Κ. Σημίτης να αποφασίσει τα της διαδοχής του. Σύμφωνα με τα ευρήματα, αν οι εκλογές πραγματοποιούνταν κατά τον χρόνο διεξαγωγής της έρευνας, η αρνητική διαφορά που θα χώριζε το ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ. θα έφθανε τις 14,5 μονάδες !!!
  H Ν.Δ.θα συγκέντρωνε 47%, το ΠΑΣΟΚ 32,5%, το ΚΚΕ 7%, ο ΣΥΝ 5%, το ΔΗΚΚΙ 2,5%, ο ΛΑΟΣ 2,5% και ένα υπόλοιπο 3% θα κατευθυνόταν προς άλλα, κυρίως αριστερά, κόμματα.
  Αυτό σημαίνει ότι ο Γιώργος, αναλαμβάνοντας το Κίνημα την τελευταία στιγμή και πετυχαίνοντας σχεδόν 40%, μείωσε την τότε προβλεπόμενη διαφορά κατά 7,5 μονάδες ! Και δε φτάνει που το πέτυχε αυτό, έρχονται σήμερα οι δειλοί του χθές και, αναφερόμενοι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, μιλάνε για το δήθεν χαμηλότερο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ από το 1977, “λησμονώντας” ότι το χαμηλότερο ποσοστό του Κινήματος στην πραγματικότητα θα ήταν το 32,5% που θα έπαιρνε το 2004 ο Κ.Σημίτης (καθηγητής κι αυτός…) αν δεν κοιτούσε την υστεροφημία του και δεν το έσκαγε την τελευταία στιγμή. Αν τότε ο πρώην πρωθυπουργός αναλάμβανε τις ευθύνες του, σήμερα το 38,5% του Σεπτεμβρίου θα ήταν “νίκη” και “αύξηση των ποσοστών” και ο Γιώργος θα ήταν άφθαρτος!
  Να γιατί οι Παπανδρέου είναι ανθρώπινοι: γιατί δεν κινούνται με βάση την υστεροφημία τους. Μήπως ο Ανδρέας δεν είχε την ευκαιρία, ήδη από το 1985, όντας παντοδύναμος τότε, να μεταπηδήσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως έκανε ο τάχα δήθεν “εθνάρχης” των άλλων?
  Ομως, δεν ήταν “σιγουρατζής” και πέθανε Ηγέτης.

 5. Stelios says:

  Ακου τώρα ποιος μιλά για..καθεστωτισμό! Ο Βενιζέλος που ήταν υπουργός ΣΕ ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις Ανδρέα και Σημίτη, που εισήλθε στο ΠΑΣΟΚ γιατί πήρε ως αντάλλαγμα Υπουργείο που δημιουργήθηκε ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ (το ΜΜΕ), που ΔΕΝ ΚΟΛΛΗΣΕ ούτε μία αφίσα για το ΠΑΣΟΚ, πράγμα που έκαναν και η Βάσω, και ο Πάγκαλος, γιατί αυτοί ξεκίνησαν με το ΠΑΣΟΚ. Λίγη ντροπή πια δεν βλάπτει.

 6. bennygap says:

  http://bennygap.blogspot.com Nέο blog για τις προεδρικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s