Ο Πρόεδρος μίλησε!Αυτο-οργανωθείτε! είναι μεταδοτικό!

Posted: November 17, 2007 in και που λες Νώντα,Τσιμπίδα...κτ

“Κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, σύντροφοι και συντρόφισσες, σήμερα είναι μια καινούργια μέρα για το Κίνημά μας, για όλους μας. Εύχομαι σε όλους δύναμη και κουράγιο για τις νέες μάχες, τις κοινές μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Ξεκινάμε, για ένα ΠΑΣΟΚ, που θα εκφράζει γνήσια και αυθεντικά όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας των πολιτών, όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της Αριστεράς.

Επιτρέψτε μου, για μία ακόμα φορά, να ευχαριστήσω όλους όσοι, με αυταπάρνηση και με κόπο, συνέβαλαν αποφασιστικά σε αυτή την διαδικασία. Με τα όποια φυσιολογικά, πρακτικά προβλήματα μιας πρωτοποριακής διαδικασίας, οι εκλογές αυτές, ήταν παράδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας.

Θέλω να κάνω ειδική μνεία και στο γεγονός ότι είχαμε ουσιαστική συμμετοχή και μεταναστών. Για αρκετούς, ήταν εμπειρία ζωής. Όταν πρωτοήρθαν στην Ελλάδα, στις πατρίδες τους υπήρχαν, ή ακόμα υπάρχουν, καθεστώτα δικτατορικά, αυταρχικά, με αποτέλεσμα αυτή η διαδικασία να είναι η πρώτη τους πράξη δημοκρατικής συμμετοχής. Είναι, παράλληλα, και ουσιαστική πράξη ομαλής πολιτικής τους ένταξης στην χώρα μας, προσφοράς του ΠΑΣΟΚ στο γκρέμισμα των τειχών και των αποκλεισμών, που καλλιεργούν ρατσισμούς, ακροδεξιές αντιλήψεις και κοινωνικές εντάσεις.

Αγαπητοί συνάδελφοι, οι δημοκρατικοί πολίτες μάς έδωσαν την εντολή να διασφαλίσουμε την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ και να θεμελιώσουμε μια νέα συλλογικότητα, που θα βασίζεται:

1) Στο δικαίωμα όλων να έχουν λόγο και ρόλο. Απαραίτητη προϋπόθεση για ένα ζωντανό δημοκρατικό κόμμα.
2) Στον σεβασμό των συλλογικών μας αποφάσεων στον δημόσιο λόγο.
3) Στην υπεράσπιση του μεγάλου έργου των κυβερνήσεών μας, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη, για το οποίο είμαστε υπερήφανοι.
4) Στην βούλησή μας, ν’ αλλάξουμε συνήθειες και πρακτικές που μας πλήγωσαν ή που πλήγωσαν τους δημοκρατικούς πολίτες. Ν’ αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ, για ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα.
5) Να εκφράσουμε καθαρό, ριζοσπαστικό και σύγχρονο πολιτικό λόγο για το αύριο της Ελλάδας.

1) Προχωράμε στην ουσιαστική επανίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Μια επαναθεμελίωση της Οργάνωσής μας. Όπως και με την 3η του Σεπτέμβρη, ξεκινάμε με την αυτο-οργάνωση. Την αυτο-οργάνωση των μελών και φίλων μας. Και καλούμε όλους τους φίλους, τα μέλη, να πάρουν πρωτοβουλία. Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στο χωριό, στους χώρους εκπαίδευσης, στα Κινήματα, στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στην Αυτοδιοίκηση, στον συνδικαλισμό. Στον χώρο των τεχνών, των μικρομεσαίων, των γυναικών, των νέων. Στον κυβερνοχώρο, στο διαδίκτυο, στους bloggers, στα Κινήματα για το περιβάλλον.

Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο, να πάρει πρωτοβουλία και να οργανώσει το δικό του δίκτυο φίλων ή μελών. Πολλαπλά δίκτυα και πολλαπλές πρωτοβουλίες χωρίς περιορισμούς, χωρίς καπέλα, με ελευθερία. Θέλουμε την έκφραση όλων. Θέλουμε την ελεύθερη και δημιουργική συμμετοχή όλων. Και οι πολλαπλές αυτές πρωτοβουλίες θα ενταχθούν, συστηματικά και με σεβασμό, στις δομές του Κινήματός μας, κατά τη διάρκεια της προσυνεδριακής μας δουλειάς.

Θεωρώ απαραίτητη την στελέχωση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ, με πρόσωπα που έχουν όρεξη, ενέργεια, επαφή με νέες προσεγγίσεις και αντιλήψεις, απόσταση από την εξουσία και μεγαλύτερη επαφή με τον νέο κόσμο.

Όπως είπα, η ΚΟΕΣ και η Γραμματεία θα έχουν αποκλειστικά ως έργο τους την προσυνεδριακή δουλειά, την ανανέωση δομών και προσώπων σε όλο το φάσμα του Κινήματός μας. Βασικά κριτήρια συμμετοχής στην Γραμματεία, θα είναι η έντονη παρουσία νέων, κοινωνικών στελεχών, στελεχών που δρουν σε κινήματα και στην Ααυτοδιοίκηση, στελεχών χωρίς υπουργική θητεία, χωρίς θεσμικό ρόλο στο Κοινοβούλιο, αλλά με έντονη πολιτική δράση.

Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο και για την καθημερινή πολιτική παρουσία μας, θα συστήσουμε ομάδα πολιτικού συντονισμού, που θα συμπεριλαμβάνει, και έμπειρα, και νέα στελέχη του Κινήματός μας, για να συντονίζεται το Κοινοβούλιο, η Αντιπολίτευση και το κόμμα.

περισσότερα και όλη η ομιλία του Προέδρου ΕΔΩ

Advertisements
Comments
 1. Εδω ο κοσμος χανεται….

 2. divaynne says:

  βαρκούλες αρμενίζουν.
  έλα ρε πρέζαααααα όλα σοβαρά τα παίρνεις!
  με ανησυχείς τελευταια…

 3. bloopers says:

  index

  Νέες μεγάλες επιτυχίες!!!

  Ακούστε το:
  Καραμίχας στην ΝΕΤ 105.8,
  “[…]ακόμα και διαγραφές, έχει χρέος να το κάνει!

  Καλομελέτα Βαγγέλη…
  Καλομελέτα, ρούφα κι έρχεται…
  🙂

  bloopers

 4. Giannis says:

  Political Vigilance – Πολιτική Αφύπνιση
  «Οσο ζω θα τον ψηφώ»
  http://politicalvigilance.blogspot.com/2007/11/blog-post_19.html

 5. bloopers says:

  index

  Το αλλάξαμε γιατί το http://press-gr.blogspot.com (μπλογκ ταλιμπανικής υποστήριξης του ΒΒ) το χρησιμοποίησε χωρίς την άδεια μας και αφού πρώτα λογόκρινε και έκοψε τα σχόλια μας.

  Το ξαναβάζουμε για να το φχαριστηθούμε!

  Νέες μεγάλες επιτυχίες!!!
  Ακούστε το:

  Καραμίχας στην ΝΕΤ 105.8,
  […]ακόμα και σε διαγραφές,
  έχει υποχρέωση να το κάνει!

  Καλομελέτα Βαγγέλη…
  Καλομελέτα, ρούφα κι έρχεται…
  🙂

  bloopers

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s