Διαβάστε στο eforum.gr

Posted: February 9, 2008 in pasokika


Το δικαίωμα της γυναίκας στην εργασία

Για να μπορέσουμε να θεμελιώσουμε το αδήριτο δικαίωμα της γυναίκας στην εργασία, υπάρχουν τέσσερις κατευθύνσεις για να γίνει η γυναίκα πρωταγωνιστής στην κοινωνία μας.

Η επαναθεμελίωση οδηγεί σε ένα διαφορετικό μοντέλο πολιτικής

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο χώρος που θα γίνει συνείδηση στον πολίτη ότι κάτι στο οποίο θα υπάρξει κατάληξη, έχει έρθει μετά από σοβαρή προσυνεδριακή επεξεργασία. Αυτό είναι το ανοιχτό ΠΑΣΟΚ, το οποίο οδηγείται σε μια δεύτερη φάση, που είναι το δημιουργικό ΠΑΣΟΚ. Δημιουργικό ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά σημαίνει ότι αξιοποιούνται όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας για να παραχθεί η πολιτική την οποία όλοι θέλουμε.

Για ένα συμμετοχικό Προϋπολογισμό

Ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός αποτελεί μια διαδικασία συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με τους στόχους και την κατανομή των δημοσίων επενδύσεων σε τοπικό επίπεδο.

ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ

Μέσα από ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο (Μάρτιος 2006) με θέμα «Νέα Γενιά και Εργασία» νέοι και νέες, μέλη και φίλοι, του ΠΑΣΟΚ κατέληξαν σε ένα σύνολο προτάσεων και θέσεων που κατατέθηκαν στο κίνημα. Παρά το γεγονός ότι οργανωμένη νεολαία στο νομό της Χαλκιδικής δεν υπάρχει αποδείξαμε πως οι νέα γενιά συμμετέχει σε πολιτικό διάλογο, παρεμβαίνει και προτείνει έξω από τάσεις και εσωκομματικά ρεύματα.

Τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ στη καθημερινότητα

Η νοοτροπία μας πρέπει και οφείλει ν? αλλάξει! Η προάσπιση των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι υπόθεση όλων μας και έχουμε συλλογική και ατομική ευθύνη γι? αυτό, πέρα από τους επαιτειακούς εορτασμούς.

Έχουμε Δημοκρατία;

Το 2006, λίγο πριν τις εκλογές για τους ΟΤΑ το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει ένα σχέδιο μεταρρύθμισης για την εσωτερική λειτουργία των Δήμων και την οργάνωσης της λήψης αποφάσεων και της διαπαραταξιακής συνεργασίας-λειτουργίας. Σε αυτή την κατεύθυνση χρειάζονται και άλλα…

Συμμετοχή στην Πράξη

Η εποχή κατά την οποία οι «ειδικοί αποφάσιζαν» και οι «πολιτικοί διέτασσαν» έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η πολυπλοκότητα των κοινωνικών προβλημάτων, με αιχμή τα περιβαλλοντικά, απαιτεί μια νέα σχέση μεταξύ επιστήμης και κοινωνίας των πολιτών.

Κλιματική Αλλαγή

Η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Καμία δράση δεν θα είναι αποτελεσματική χωρίς τη συνειδητή συμμετοχή των πολιτών. Η κοινωνική αφύπνιση και η συστράτευσή τους για την αντιμετώπιση των σοβαρών περιβαλλοντικών προβλημάτων, που κτυπούν την πόρτα μας, αποτελούν στόχο και στοίχημα για ένα καλύτερο περιβάλλον.

Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κυρήξει το 2007 “Έτος ίσων ευκαιριών για όλους” και εκδίδει οδηγία για την καταπολέμηση των ανισοτήτων (συμπεριλαμβανoμένης της καταπάτησης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων) τί είναι τόσο τρομερό που δεν μπορούμε να το αναγνωρίσουμε ως δικαίωμα των ομοφυλοφίλων/αμφιφυλόφιλων/τρανσέξουαλ?

Πολιτικές κοινότητες και αξιώματα

Το να κάνεις με επαγγελματικό τρόπο κάτι που δεν είναι επάγγελμά σου αλλά που το επιλέγεις με διάθεση να προσφέρεις, είναι θεμιτό. Το να κάνεις, όμως, επαγγελματικό αυτοσκοπό την ενασχόληση με τα κοινά, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αυτό που λέμε «πολιτικές μπίζνες», συγκυριακούς συμμάχους, κυριλέ πολιτευόμενους και ευκαιριακούς ψηφοφόρους.

  • Διαδώστε το eforum.gr.
  • Χρησιμοποιείστε κείμενα στις προσυνεδριακές διαδικασίες.
  • Δώστε μας πληροφορία για τα συμπεράσματα του διαλόγου. Πείτε την άποψη σας ελεύθερα!
  • Αναδημοσιεύστε αυτό το newsletter στα blog σας και προωθείστε το σε φίλους σας
  • Δείτε το ημερολόγιο εκδηλώσεων του προσυνεδριακού διαλόγου

almalibre13.wordpress.com, chouvi.blogspot.com, divaynne.wordpress.com, krogias.blogspot.com
notebook84.blogspot.com, okorinthios.blogspot.com, papanotas.wordpress.com, proxeirotetradio.blogspot.com,
thelonapo.blogspot.com, www.politis.net, www.221.gr, www.4gap.org

 


Leave a comment