Θ. Πάγκαλος στην Λάρισα- Εντυπώσεις-Review

Posted: February 10, 2008 in Γενικότερα..., pasokika

Ώρα 8.00 και η αίθουσα του ξενοδοχείου Διόνυσσος ήταν γεμάτη κόσμο, και χωρίς καμία καθυστέρηση άρχισε η συνέλευση. Στο πάνελ ήταν επίσης και ο γραμματέας της ΝΟΕΣ Βασίλης Ραούλης. Θα μπορούσα να πιάσω όλο το πόστ με τα παραλειπόμενα, τα μετά δηλαδή των τοποθετήσεων αλλά θα κάνω μια σύνοψη των όσων ακούστηκαν πρώτα από το κλιμάκιο. Ο κ.Πάγκαλος ξεκίνησε την εισήγησή του με μια γενικότερη τοποθέτηση για το σήμερα και πώς πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες της εποχής.Παραδέχτηκε πως φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε οτι δεξιά έχει γίνει συνώνυμο της συνειδητοποίησης των πραγμάτων και πως αυτό πρέπει να αλλάξει.Αναφέρθηκε στην επικαιρότητα και τόνισε πως το σκάνδαλο το περιβόητο που ακούμε από τα μμε και τις εκπομπες με ελαφρές συζητήσεις στα παράθυρα κάθε άλλο παρά ρόζ είναι.Είναι ένα μαύρο σκάδαλο με προεκτάσεις αφού στην ουσία σημαίνει κατάρρευση ιδεών και αυτό το κάνει επικίνδυνο.
Όσον αφορά την εποχή μας είναι γεγονός, είπε, οτι οι συνθήκες έχουν αλλάξει σε όλα τα επίπεδα και πρέπει να προσαρμοστούμε, αλλά και να αφήσουμε ως και να απαγορεύσουμε την ορολογία αλλά και τις πολιτικές της 3 Σεπτέμβρη δίνοντας παραδείγματα από την εξωτερική πολιτική. Σε σχέση με τα εσωτερικά του κόμματος αλλά και της σχέσης αυτού προς τον πολίτη είπε πως αυτό που πρέπει να κοιτάμε είναι το συμφέρον της χώρας, της παράταξης και του εαυτού μας. Επίσης, συμπλήρωσε πως είναι αδιανόητο να χρησιμοποιούμε την έννοια δικομματισμός επειδή ο δικομματισμός προυποθέτει δύο κομμάτων μαζί στην εξουσία, δηλαδή την συγκυβέρνηση, πράγμα που δεν συμβαίνει στη χώρα μας..Ο κ.Πάγκαλος έκλεισε με την φράση οτι διαφάνεια σημαίνει νομιμότητα που πρέπει να ταυτίζεται με το λαικό συμφέρον.
Ακολούθησε η τοποθέτηση του κ.Βερελή που αναφέρθηκε κυρίως στα αγροτικά θέματα και στην ανάγκη να προσαρμοστούν οι αγρότες στο νέο περιβάλλον, και προς το συμφέρον του καταναλωτή και πως αυτή είναι η πολιτική που πρέπει να ενισχυθεί απο το κράτος όσον αφορά την εκπαίδευση, τη γνώση και την υποδομή.


Στη συνέχεια έγιναν κάποιες τοποθετήσεις-ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους, κάποιοι έθεσαν θέματα όπως οι ηλικίες των αγροτών στα χωριά και πως θα δώσουμε κίνητρα στους νέους να γίνουν αγρότες, ότι το πρόβλημα δεν είναι η Νέα Δημοκρατία αλλά πρέπει να φτιάξουμε την λειτουργία του κόμματός μας καλύτερα, και πολλά άλλα στα οποία ερωτήματα και τοποθετήσεις απάντησε διεξοδικά ο κ.Πάγκαλος στο τέλος της συγκέντρωσης.
Δε μπορώ να μην αναφέρω και ένα είδος διαλόγου που έγινε στο τέλος σε αρκετά έντονο κλίμα μεταξύ των παρευρισκομένων και αρκετών που περίμεναν απαντήσεις από τον κ.Πάγκαλο ο ίδιος όμως απάντησε ήρεμα σε καθέναν χωριστά και αν και ίσως δεν θεωρείται “πρέπον” ο κόσμος να αντιπαρατίθεται σε εισαγωγικά..με κάποιο στέλεχος, αυτή η αλληλεπίδραση παρόλαυτά ήταν το πιο ενδιαφέρον σημείο της όλης εκδήλωσης.
Παρευρέθησαν επίσης αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και βουλευτές.

Advertisements
Comments
  1. Δεν σου είπα ότι κάτι θα κάνει μετον Βερελή;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s