Δημοτική ολομέλεια Λάρισας στο Διόνυσσο…review

Posted: February 13, 2008 in Γενικότερα..., pasokika
ZZZzzz…..

Ώρα 7….η αίθουσια του ξενοδοχείου γεμάτη…με ..νιάτα….λέμε τώρα..αν υποθέσουμε οτι ήταν 100 άτομα μπορώ με σιγουριά να σας πω οτι κάτω των 40 ήταν οι 5…..Τις πταίει?Δεν θα κάτσω να το βρώ εγώ τώρα…άλλο είναι το θέμα.Λοιπόν κλασσικά πράματα ξεκίνησε ο πάντα σωστός σύντροφος Β.Ραούλης με μια γενικότερη τοποθέτηση και ανακοινώθηκαν τα ονόματα της εφορευτικής επιτροπής για την 24η.Απο κεί και πέρα ξεκίνησαν οι ομιλίες ανθρώπων από το…κοινό..τι να πω..τα ίδια και τα ίδια..δεν μπορώ να καταλάβω αυτόν τον κόσμο.Αυτούς που περιμένουν τις ολομέλειες και τις συγκεντρώσεις για να πουν τα προ-γραμμένα κείμενα τους που διαβάζουν σε κάθε συγκέντρωση και που είναι τα ίδια χωρίς καμία ανανέωση μέσα ανεξάρτητα απο το τί συμβαίνει γύρω τους γιατί οι περισσότεροι είναι εκτος διαδικασιών, όχι οτι τους απομάκρυνε κανείς..μόνοι τους απομακρύνθηκαν γιατί μάλλον προτιμούν να είναι σε πολιτική καραντίνα…(καμία σχέση με Ντίνα..) , οι εν δυνάμει πολιτικοί φελλόσοφοι που έχουν ένα σκελετό κειμένου έτοιμο και το περιφέρουν απο δώ κι από κει..ε όχι αυτό δεν είναι ενεργός πολίτης είναι?Αυτό είναι εμφανές όταν βλέπεις να τελειώνουν οι κλωνοποιημένες τοποθετήσεις που τα χουν όλοι με όλους και γενικά με το κακό το πασοκ που τους κάνει όλους πέρα, και ξεκινάν τα παιδιά που είναι μέσα στα πράγματα που συμμετέχουν που γυρνάν στα χωριά και μαζεύουν τον κόσμο τον ενημερώνουν του μιλάν και τον κάνουν να νιώθει πως ακούγεται.Αυτοί είναι το πασοκ και μιλάω σοβαρά.Θα μπορούσαν να είναι και οι..άλλοι ακόμα και αν προωθούσαν το διάλογο και τη συμμετοχή ακόμα και στο καφενείο αλλά αν το καναν δεν θα είχαν αυτό τον κακεντρεχή και ξινισμένο λόγο….θα είχαν, πως να το κάνουμε, άλλο αέρα.Σαν τα λόγια του Β.Ραούλη στο τέλος,σαν της Χ.Γιαννουλέα σαν του Φάνη Χατζηγρίβα που ο λόγος του μας θύμησε μια εξίσου “ποιοτική” και αληθινή τοποθέτηση από παλιότερη εκδήλωση και αυτή ήταν του Δ.Δεληγιάννη, ο οποίος να μην παραλείψουμε οτι παρευρέθη σήμερα στην ολομέλεια και έλαμψε δια της παρουσίας του φορώντας, αν δεν κάνω λάθος, μπλέ ή μαύρο… πουλοβεράκι με την δική του ..πυξίδα,πάντα μέσα στη μόδα ο κύριος Δεληγιάννης.

Advertisements
Comments
 1. alzap says:

  Ντίνα καλημέρα. Περιγράφεις μια εικόνα πραγματική. ΄
  Θα έλεγα ωστόσο ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε αλλού τα αίτια των συμπεριφορών που αναδεικνύεις. Και για τα αίτια αυτοί που ευθύνονται λιγότερο είναι οι άνθρωποι στους οποίους αναφέρεσαι.
  Το πρόβλημα νομίζω είναι η έλλειψη πολιτικών διεργασιών στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι φυσικό επόμενο όταν αραιά και που έχει κάποιος την δυνατότητα να κουβεντιάσει να προσπαθεί να τα πει όλα, τα μικρά και τα μεγάλα, να εκφράσει την αγωνία του, το θυμό και την οργή του, τους φόβους του.
  Θα ήταν πολύ διαφορετικός ο λόγος των ίδιων ανθρώπων αν είχαν την ευκαιρία να συζητούν πολιτικά στις οργανώσεις τους, αν είχαν την ευκαιρία να παρεμβαίνουν στη ζωή του κόμματος τους, στην εξέλιξη της τοπικής κοινωνίας μέσω παρεμβάσεων της οργάνωσής τους.
  Μπορεί να είναι ακριβοδίκαιη η περιγραφή σου αλλά φοβάμαι ότι αδικείς κάπως τους ανθρώπους που συμμετείχαν και μίλησαν.

 2. Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει… Α, ναι: την ολομέλεια της Ναυπάκτου! Βρε κάτι ομοιότητες…

  Όλοι αυτοί που ααμασάνε τα ίδια και τα ίδια θεωρόύν ότι το ΠΑΣΟΚ τους αδίκησε που δεν γίνανε βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες κλπ κλπ όπως γίνεται εδώ;

 3. Σαν μνημόσυνο (μνημόσυνο το [mnimósino] O40 : 1. ιερή ακολουθία που γίνεται για την ανάπαυση της ψυχής ενός νεκρού: Tο ~ κανονικά γίνεται σαράντα μέρες, ένα χρόνο και τρία χρόνια ύστερα από το θάνατο. Aρχιερατικό ~. Δίσκος μνημοσύνου, δίσκος με κόλλυβα. 2. ομαδική εκδήλωση που γίνεται για να τιμηθεί η μνήμη μιας προσωπικότητας: Φιλολογικό ~ του Kωστή Παλαμά / του Oδυσσέα Eλύτη. Πολιτικό ~ του Bενιζέλου. [ελνστ. μνημόσυνον, αρχ. σημ.: `ανάμνηση, μνημείο΄])
  δεν είναι κάθε συνέλευση
  (συνέλευση η [sinélefsi] O33 : 1.προγραμματισμένη συγκέντρωση προσώπων που ανήκουν σε ένα οργανωμένο σύνολο, ως εκπρόσωποι ή και ως απλά μέλη του ή που συνδέονται με κοινά συμφέροντα, για να συζητήσουν κάποιο θέμα και για να πάρουν αποφάσεις: Tακτική / έκτακτη / ετήσια ~ του συλλόγου / του σωματείου / των μετόχων της εταιρείας. Kαλούνται σε ~ οι ένοικοι της πολυκατοικίας. Aναβολή της συνέλευσης λό γω ελλείψεως απαρτίας των μελών.)
  του ΠΑΣΟΚ αδέρφια;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s