ΠΑΣΟΚ :Προτάσεις για την Οικονομία και τη διαφάνεια..

Posted: July 22, 2008 in Γιώργος, pasokika

Κάποια από τα μέτρα…
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μέτρα για τη στήριξη του βιοτικού επιπέδου και της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών
Με εισοδηματική πολιτική που ενισχύει το πραγματικό εισόδημα και με κατάρτιση νέου μισθολογίου για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Με τη φορολόγηση των διανεμομένων κερδών των εταιρειών (μερίσματα) ως εισόδημα φυσικών προσώπων.
Με την αύξηση της χρηματοδότησης της παιδείας στο 5% του ΑΕΠ για την ενίσχυση της μετάβασης στην κοινωνία της γνώσης αλλά και την ελάφρυνση των νοικοκυριών από δαπάνες για υπηρεσίες παιδείας που αναγκάζονται να καταβάλλουν από τη δική τους τσέπη.
Με την αύξηση της χρηματοδότησης της υγείας και πρόνοιας ώστε να μειωθεί το οικονομικό βάρος που επωμίζονται οι Ελληνικές οικογένειες για την υγεία των δικών τους.

Μέτρα για τη προώθηση Βιώσιμης Πράσινης Ανάπτυξης στη χώρα και την Περιφέρεια
Με την πλήρη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.
Με ενίσχυση της γεωργίας και στήριξη της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων, με έμφαση σε προϊόντα ονομασίας προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης, και στροφή στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία.
Με ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με αιχμή τις επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία και τη δημιουργία αποτελεσματικών δικτυώσεων.

ΜΙΑ ΔΕΣΜΗ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ (γιατί είμαστε σε κρίση αν δεν το καταλάβατε..)
καταβολή έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης
καταβολή επιδόματος θέρμανσης
Μείωση των τιμολογίων των Δημοσίων επιχειρήσεων
Εφαρμογή των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την ανακούφιση των νοικοκυριών από την υπερχρέωση και την εισαγωγή πτωχευτικού δικαίου για τους καταναλωτές. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. ΑΡΝΗΘΗΚΕ 2 ΦΟΡΕΣ να δεχθεί την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την ελάφρυνση των νοικοκυριών και τη προστασία των καταναλωτών από την υπερχρέωση.
Υιοθέτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη και ανάπτυξη των φθινουσών περιοχών, ιδίως της Βόρειας Ελλάδας, που πλήττονται από αποβιομηχάνιση.
Υιοθέτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση και πρότυπη ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών που αγνοήθηκε επιδεικτικά από τη ΝΔ.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Απαιτούμε να αποκαλυφθούν τα πάντα στην υπόθεση της Siemens. Για τον σκοπό αυτό ζητούμε και πάλι τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, με σύγκληση άμεσα της Ολομέλειας της Βουλής και εξέταση σε βάθος της υπόθεσης. Τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται από την υπόθεση της Siemens δεν μπορεί η απάντηση να είναι η σύγκληση μιας διακομματικής επιτροπής και μάλιστα σε μερικούς μήνες όπως προτείνει ο κ. Καραμανλής.
Ζητάμε να ενεργοποιηθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να εξετάσει άμεσα όχι μόνο το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων αλλά να αντιμετωπίσει το σύνολο των κρίσιμων προβλημάτων διαφάνειας.
Ζητάμε την άμεση και πλήρη ενεργοποίηση όλου του θεσμικού οπλοστασίου που έχει η πολιτεία κατά της Siemens. Της Επιτροπής Ζορμπά για το μαύρο χρήμα και όλων των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών.
Ζητάμε επίσης, άμεσα να επανεξετάσει η πολιτεία όλες τις εν ενεργεία συμβάσεις της Siemens στη χώρα μας, να τις καταγγείλει όπου χρειάζεται, να της επαναδιαπραγματευτεί όπου προκύπτει πρόβλημα και να την αποκλείσει από προμήθειες του δημοσίου όσο δεν έχει δώσει η ίδια τα απαραίτητα στοιχεία και δεν έχει ξεκαθαριστεί αυτό το σκάνδαλο.
Άπλετο φως πρέπει να πέσει και σε όλες τις περιπτώσεις των άλλων σκανδάλων για τα οποία καταβάλλονται από την Κυβέρνηση προσπάθειες συγκάλυψης. Στο πλαίσιο αυτό καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά την απόκρυψη των πορισμάτων του κ. Ζορμπά για το σκάνδαλο των ομολόγων. Στη σημερινή συγκυρία η εξακολούθηση της παράνομης αυτής πρακτικής αποτελεί εξοργιστικό εμπαιγμό για τον ελληνικό λαό που δικαιούται να μάθει την αλήθεια.

Διαφάνεια στη χρηματοδότηση της πολιτικής,Διαφάνεια στα Δημόσια Έργα και στις προμήθειες.
Εκλογικό Σύστημα,Διαφάνεια στη Νομοθεσία,Διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση,Διαφάνεια στα ΜΜΕ
Κοινωνικός έλεγχος

Τώρα εσύ που ψήφισες ΝΔ είσαι τόσο ανώμαλος που προτιμάς μια κυβέρνηση που δεν κάνει τα αυτονόητα αποδεδειγμένα, από το ενδεχόμενο μια άλλη του Πασοκ να τα κάνει έστω και με μια πιθανότητα 50-50 αν προτιμάς έτσι…το σίγουρο είναι πως…αν το προτιμάς αυτό είσαι κλινική περίπτωση.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s