“Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ!!” κυριε Κοντέ!

Posted: December 2, 2008 in Κυβερνητικά, Νουδου ούστ

“Ζει σε άλλη χώρα ο κ. Καραμανλής” δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τ. Καραμίχας.
Σκηνές από το ένδοξο παρελθόν, όταν οι αγρότες έκοβαν την Ελλάδα στα δύο και γίνονταν πρώτο θέμα στην επικαιρότητα, ενδεχομένως να ζήσει η Θεσσαλία τις επόμενες μέρες, καθώς οι αγρότες φέρονται αποφασισμένοι να μην περιμένουν σήμα από τους αγροτοσυνδικαλιστές, αλλά να αντιδράσουν δυναμικά, καθώς θεωρούν ότι το ποτήρι της οργής -με τις πολύ χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων- ξεχείλισε.
Από χθες βρίσκονται στο αποκορύφωμα του ξεσηκωμού τρία μέτωπα.Το πιο δυναμικό, έχει χαρακτήρα πανθεσσαλικό, καθώς αγρότες ανεξαρτήτως κομματικών ταυτοτήτων και δεσμεύσεων αποφάσισαν να θυμηθούν τα Τέμπη, με την πρόθεση να αναβιώσουν τα περίφημα «μπλόκα της αγροτιάς».
Με άγριες διαθέσεις αγρότες από Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα δίνουν ραντεβού μεθαύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί στον κόμβο Πλατυκάμπου, με αγροτικά αυτοκίνητα και με τελικό προορισμό τα Τέμπη, όπου αυτή τη φορά θα κλείσουν την εθνική οδό.
«Αν θα έρθουμε στα Τέμπη δεν θα κουνήσουμε τα μαντήλια στους οδηγούς, αλλά θα μπλοκάρουμε τον δρόμο. Έρχονται Χριστούγεννα και δεν έχουμε διάθεση να πούμε τα κάλαντα στην εθνική οδό. Όσο πιο γρήγορα γίνουν κατανοητές οι διαθέσεις μας, τόσο πιο γρήγορα θα ασχοληθεί η Αθήνα μαζί μας»

Ο Β.Έξαρχος «Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους στο έλεος της αγοράς, της αγοράς που είναι γνωστό ότι λειτουργεί με πολύ μεγάλες στρεβλώσεις, της αγοράς στην οποία είναι γνωστό ότι κυριαρχούν τα καρτέλ.
Η ελληνική κτηνοτροφία πληρώνει με το χειρότερο τρόπο τη λειτουργία των καρτέλ και οδηγείται σε κατάρρευση με δυσμενέστατες επιπτώσεις για την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας. η πλειοψηφία των κτηνοτρόφων εγκλωβίστηκε και πάλι στα γρανάζια της γραφειοκρατίας του ΟΠΕΚΕΠΕ (οργανισμός πληρωμών και ελέγχου κοινοτικών ενισχύσεων προσανατολισμού και εγγυήσεων) και το δάνειο των 150 εκατ. ευρώ προς τις Ενώσεις η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ακόμη πώς θα χρησιμοποιηθεί.»

Όταν βρείτε λίγο χρόνο κ.Κοντέ ανάμεσα στις εμφανίσεις στην τηλεόραση και στην..κατάθεσή σας σήμερα ασχοληθείτε επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα αν δεν σας κάνει κόπο…

(ακόμα σε ανισσοπροπία βρίσκομαι αλλά η επικαιρότητα προστάζει…)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s