Τι λέει η Ευρώπη για τη Γάζα

Posted: December 30, 2008 in Γενικότερα...

Ηνωμένο Βασίλειο:Κάλεσε και τις δύο πλευρές να βάλουν τέλος στη βία.Η επιδεινωμένη κατάσταση είναι βαθειά ενοχλητική είπε ο Πρωθυπουργός.”Όπως καταστήσαμε σαφές χθες, το Ισραήλ πρέπει να τηρήσει τις ανθρωπιστικές υποχρεώσεις του,Υποστηρίζουμε τη γρήγορη και ικανοποιητική παράδοση των τροφίμων, των καυσίμων και της ιατρικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας”.

Ρωσία:επίσης ώθησε και τις δύο πλευρές να σταματήσουν τη βία. “Η Μόσχα θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να σταματήσει αμέσως μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική λειτουργία ενάντια στη Λωρίδα της Γάζας, που έχει οδηγήσει ήδη στα πολυάριθμα θύματα και στα βάσανα των ειρηνικών Παλαιστίνιων, ” Είπε ο Εκπρόσωπος Andrei Nesterenko του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας .”Ταυτόχρονα, καλούμε την ηγεσία Hamas να σταματήσουν τα πυραυλικά χτυπήματα επάνω στο ισραηλινό έδαφος…”

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαίτησε μια άμεση στάση στη βία.
Γαλλία:Ο Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σε μια χωριστή δήλωση, εξέφρασε ” μεγάλη ανησυχία” σχετικά με την κλιμακώμενη βία από Ισραηλίτες και τους Παλαιστίνιους.

Ελλάδα:Την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, ώστε να περάσουν με ασφάλεια η ανθρωπιστική βοήθεια και το ιατρικό προσωπικό υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό λίγο προτού αναχωρήσει για το Παρίσι.

Τσεχία:Ο ΥΠΕΞ της χώρας Κάρελ Σβάρτσενμπεργκ δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα αυτοάμυνας. «Ας συνειδητοποιήσουμε ένα πράγμα: η Χαμάς αύξησε υπερβολικά τον αριθμό των ρουκετών που εκτοξεύθηκαν εναντίον του Ισραήλ από την λήξη της εκεχειρίας, στις 19 Δεκεμβρίου. Αυτό είναι πλέον ανεπίτρεπτο», υποστήριξε ο Σβάρτσενμπεργκ σε συνέντευξη σε εφημερίδα της χώρας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s