Γιώργος σε Καμπουράκη-Οικονομέα

Posted: June 1, 2009 in Γιώργος, pasokika

Λύσεις υπάρχουν και δεν κοστίζουν
Προφανώς, γιατί αν είναι θέμα διαφθοράς λόγω της οποίας τρώει η μαρμάγκα τα λεφτά μας/σας, ναι και τα δικά σας κύριοι ψηφοφόροι της ΝΔ, το να την καταπολεμήσεις λοιπόν την διαφθορά, οχι δεν κοστίζει πόσο μάλλον απο κάποιον που δε χρωστάει πουθενά

O Πρωθυπουργός έχει την πρώτη ευθύνη για τη χώρα
Προφανώς, ξανά, αλλιώς δεν θα υπήρχε το αξίωμα πρωθυπουργός αν δεν ήταν υπεύθυνος για το κράτος. Αν δεν το κατάλαβες υπάλληλε, φορολογούμενε νεοδημοκράτη ο Πρωθυπουργός σου αφού αποκλείει τις ευθύνες απο τους υπουργούς του, τότε τις αποδίδει σε σένα.Πως νιώθεις γιαυτό;

Ο Καραμανλής έκλεισε τη Βουλή απο πρόθεση και οχι κατά λάθος
Εννοείται την έκλεισε απο πρόθεση. Άπο την ίδια πρόθεση που κάνει τα πάντα, και που συγκαλύπτει όλες τις υποθέσεις.
Όμως η ανάληψη ευθύνης κύριε Καραμανλή δεν σημαίνει και αποκατασταση!video from krogias

Advertisements
Comments
 1. crac says:

  ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΛΕΙΤΟΣ (ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΩΝ) ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΕΝΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΕΘΑΨΑΝ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

  Το σύστημα ΚΛΕΙΤΟΣ, δημιούργημα του πανέξυπνου κ. Αλιάγα που του έδωσε το όνομα του πατέρα του, είχε μία λογική, που προέρχεται από την υπόθεση της ταινίας Terminator. Οι μηχανές – στην προκειμένη περίπτωση οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές – αναλαμβάνουν τη λήψη, την επεξεργασία και την κοινοποίηση σε όλα τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας του Υπουργείου Εξωτερικών, όλων των εισερχομένων τηλεγραφημάτων από Πρεσβείες μας στο εξωτερικό ή άλλες Ελληνικές Αρχές.

  Ξεκινώντας από τη λογική “να αποκλείσουμε το ανθρώπινο λάθος, αφήνοντας του ηλεκτρονικούς υπολογιστές να στέλνουν το τηλεγράφημα εκεί που πρέπει, έστω και αν ξεχαστεί ο χειριστής του” (δεν φαντάστηκε ότι η Υπουργός δεν θα ήθελε να το δεί), δημιούργησε μια σειρά εντολών και διακλαδώσεων, την πραγματική πρακτική σημασία των οποίων δεν μπορούσε να αντιληφθεί η διπλωματική αλλά και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ. Έτσι ενδεχόμενη απρόβλεπτη (στον δημιουργό του συστήματος ΚΛΕΙΤΟΣ)αντίδραση Υπουργού, όπως π.χ. “δεν θέλω να δω αυτό το τηλεγράφημα”, δεν ήταν νοητή από το μηχάνημα, το οποίο εκτελούσε πάντα την εργασία για την οποία είχε προγραμματιστεί, ανεπηρέαστο από άλλους εξωγενείς παράγοντες (λ.χ. Ζίμενς, ευρωεκλογές). Μόνη παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα που θα μπορούσε να γίνει θα ήταν η αλλαγή ορισμένων κωδικών, πράγματα όμως τα οποία γνώριζαν ορισμένοι διπλωμάτες, αλλά όχι η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

  Για κακή σύμπτωση, τους τελευταίους μήνες η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένη από κριτική που της είχε γίνει από το Συμβούλιο Επικρατείας και από το διαδίκτυο ότι εκ συστήματος δεν εφάρμοζε σε βάρος της εκδοθείσες ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που ακύρωναν παραλείψεις προαγωγών διπλωματικών υπαλλήλων. Είχε γίνει ρεζίλι και ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος που ενώ είχε δημιουργήσει ιστοσελίδες και μπλογκ για να διακηρύσσει ότι σε ένα κράτος δικαίου όπως στην Ελλάδα δεν υπήρχαν ανεκτέλεστες δικαστικές αποφάσεις και στη συνέχεια οι σέλίδες και τα μπλογκ του γέμιζαν από διαμαρτυρίες υπαλλήλων του ΥΠΕΞ που έγραφαν τις δικαστικές αποφάσεις που παρέμεναν επί πολλά χρόνια ανεκτέλεστες.

  Έτσι, σε σύσκεψη που έγινε στο Διπλωματικό Γραφείο της Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, η Υπουργός δήλωσε ότι έπρεπε να λυθεί δια της σπάθης ως γόρδιος δεσμός το θέμα των ανεκτέλεστων δικαστικών αποφάσεων που είχαν φτάσει σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των υπηρετούντων υπαλλήλων. Θα έπρεπε να το Υπουργείο Εξωτερικών να εκτελέσει μέσα σε μια μέρα όλες τις πιο ενοχλητικές εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις “επαναλαμβάνοντας το παράνομο και αναιτιολόγητο περιεχόμενό τους, αλλά με νέα υπογραφή”. Τι και αν οι αποφάσεις θα ήταν πάλι “παράνομες” και “ακυρώσιμες”; Το ζητούμενο ήταν να εμφανιστεί η κυβέρνηση Καραμανλή στις ευρωεκλογές χωρίς καμία εκκρεμή δικαστική απόφαση αρμοδιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη. Η απόφαση φάνηκε καταπληκτική και γιορτάστηκε με μπύρες και μεζέδες.

  Στις 13 Απριλίου 2009 συνήλθε το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο για να εξετάσει τις εκκρεμείς υποθέσεις συμμόρφωσης του Υπουργείου Εξωτερικων σε δικαστικές αποφάσεις. Χωρίς να έχει ειδοποιηθεί κανένας κρινόμενος για να ασκήσει το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα δικαίωμα ακροάσεως και να υπερασπιστεί τον εαυτό του, το εν λόγω συμβούλιο “έκοψε” στις προαγωγές ένα σωρό υπαλλήλους, όλους τους επανακρινόμενους, επανεξετάζοντας, με τη δική του λογική, περίπου 60 υποθέσεις σε μια μέρα (κάθε υπάλληλος είχε από 1 έως 7 δικαστικές αποφάσεις που ζητούσαν από τη Διοίκηση “νέα νόμιμη κρίση”.

  Ο αδέκαστος και ανεπηρέαστος Εισηγητής του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης, βρήκε σε όλους τους κρινόμενους “πρόσφατα” αρνητικά στοιχεία (τελείως ασήμαντα ή αδιάφορα), που ανάγονταν σε χρονική περίοδο πριν από 20-30 χρόνια και δεν χρειάζονταν διασταύρωση. Αυτά λοιπόν θεμελίωσαν τη βάση των απορριπτικών αποφάσεων. Τι και αν οι δικαστικές αποφάσεις απαγόρευαν αυτά τα “παρωχημένου χρόνου στοιχεία”;

  Οι αποφάσεις του Ανώτατου υπηρεσιακού συμβουλίου υπήρξαν ομόφωνες. Και, σύμφωνα με τα πρακτικά – ο εκπρόσωπος του συνδικαλιστικού οργάνου τους, δηλαδή της γνωστής Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων – δεν άνοιξε το στόμα του.

  Μαζεύτηκαν λοιπόν όλοι αυτοί οι υπάλληλοι σε σύσκεψη, για να εξετάσουν τα πρακτικά της συνοπτικής εξέτασης που έγινε εν αγνοία τους και τη γενικόλογη αναφορά που γινόταν ότι “έγινε σύγκριση με τους υπόλοιπους κρινόμενους”. Τότε είχε έρθει και το γνωστό τηλεγράφημα με το σύστημα ΚΛΕΙΤΟΣ.

  – Η Υπουργός ενημερώνεται παρά τη θέλησή της για το τηλεγράφημα ρώταγε ο ένας;

  – Μα καλά πως με συνέκριναν εμένα αναδρομικα με τον Δαφαράνο και με έκοψαν χωρίς να αναφέρουν τίποτα μεμπτό για εκείνον;

  – Θα θυσιαστούμε έμείς για τη Μπακογιάννη;

  – Εσύ ξέρεις για το ΣΗΔΕ, εγώ δεν ξέρω για το ΣΗΔΕ, αλλά το δικό μου πρακτικό αναφέρει για το κακό φύλλο ποιότητος που έκανε ο Θεοφανόπουλος για το Δαφαράνο το 1997 (αυτό που έλεγε για την ομογένεια και το “του τράβαγε το μανίκι”).

  – Μα γιατί το δικό μου πρακτικό δεν γράφει για τον Δαφαράνο, παρόλο που συγκρίθηκα με αυτόν αναδρομικά με ισχύ το 2004;

  – Μα εγώ μαλάκας είμαι να σου δώσω το δικό μου πρακτικό, αφού εσύ δεν μου λες για το σύστημα ΚΛΕΙΤΟΣ και το “πως υπάρχει απόλυτη απόδειξη ότι έχει λάβει σήμερα γνώση του τηλεγραφήματος η κυρία Υπουργός”;

  …..
  Η κυρία Υπουργός Εξωτερικών, χρησιμοποιεί υπαλλήλους δύο ολόκληρων ορόφων για να διαφημίζεται στο διαδίκτυο με εικόνες της χαμογελώντας, με τα άσπρα της δόντια, με συνθήματα, υποκρούσεις, με youtube, με το “ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ – Η ΝΤΟΡΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ” και παρέλειψε να πληροφορηθεί επαρκώς για το σύστημα ΚΛΕΙΤΟΣ (αδιάψευστης διανομής τηλεγραφημάτων) που θα αποτελέσει και τον τάφο της.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s