Ποιοί πήραν το μήνυμα τελικά;;

Posted: June 9, 2009 in Γενικότερα...

Ζαγορίτης: Εμείς πραγματικά, μέσα από την καρδιά μας, ευχαριστούμε τους Νεοδημοκράτες που μας ψήφισαν, που στάθηκαν δίπλα μας αυτή την ώρα. Κατανοούμε απόλυτα, αντιλαμβανόμαστε και αυτούς που απείχαν. Καταλαβαίνουμε το μήνυμα το οποίο στέλνουν. Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι, πολύ καλύτεροι, στη συνέχεια, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους και όλου του ελληνικού λαού.

Δένδιας: Όταν λέω πολύ κακό, εννοώ πολύ κακό. Τι να πει κανείς; Δεν έχει κανείς καμία διάθεση να το ωραιοποιήσει… Εντάξει, θα μπορούσε να είναι χειρότερο, αλλά αυτό δεν είναι καμία παρηγοριά, σας διαβεβαιώ ειλικρινά. Είναι ένα κακό αποτέλεσμα, όμως η ουσία του έχει να κάνει με μια ερμηνευτική προσέγγιση που θα πρέπει να μας δώσει αυτές τις αποφάσεις που χρειαζόμαστε για να περπατήσουμε μπροστά. Δεν έχει καμία έννοια να κάνουμε μνημόσυνα. Αυτό το οποίο χρειάζεται να συνεκτιμήσουμε είναι το τεράστιο ποσοστό της αποχής, το οποίο πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας, όπως επίσης και την διαρροή που είχαμε προς μικρά, προς πολλά μικρά κόμματα και το ΛΑΟΣ. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να αναστρέψουμε ένα πολύ κακό για μας αποτέλεσμα.Δεν είμαι έτοιμος να σας το πω (τον τρόπο) γιατί δεν το ξέρω ειλικρινά. Είναι προφανές ότι οποιοσδήποτε είναι σοβαρός – κι ένα κόμμα οφείλει να είναι σοβαρό – πριν λάβει τις αποφάσεις του πρέπει να καθίσει να σκεφθεί, να αποτιμήσει ψύχραιμα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ενεργήσουμε εν θερμώ, δεν υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να γίνει σήμερα ή αύριο το πρωί. (από Σεπτέμβρη μωρέ ντάξ τράβα για μπάνιο τώρα..μόνο που ο πρωθυπουργός σου την Κυριακή είπε οτι ο κόσμος θέλει να δράτε πιο γρήγορα…) Αν θέλουμε να έχουμε μια επιτυχημένη πορεία από δω και πέρα, πρέπει πολύ ψυχρά και πολύ σοβαρά να δούμε τι πήγε στραβά.

Χαρακόπουλος: Η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα αποχή που αγγίζει το 50% (πως την αποχή τη στρογγυλεύουν προς τα πάνω βρε παιδί μου πάντα..) θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Είτε είναι μήνυμα απαισιοδοξίας των πολιτών, είτε απόρριψης του πολιτικού συστήματος είναι ενδεικτικό της απαξίωσης της πολιτικής. Χρέος μας είναι να πείσουμε τους πολίτες ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.Όσοι στο ΠΑΣΟΚ θριαμβολογούν επαναπαυόμενοι στις δάφνες του αποτελέσματος των ευρωεκλογών πολύ απλά κάνουν λάθος.Το μήνυμα αυτό ελήφθη από τον πρωθυπουργό. Το στοίχημα είναι από αύριο με γενναίες πρωτοβουλίες να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών που επέλεξαν να στείλουν μήνυμα με την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας στα μικρά κόμματα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s