Φίλιππος Σαχινίδης στην Κυβέρνηση

Posted: October 7, 2009 in ΛΑΡΙΣΑ, Τα καλά, pasokika

L.A.rissa rulez. Ο Φίλιππος Σαχινίδης λοιπόν είναι υφυπουργός και τι υφυπουργός, οικονομικών.Λες να ήταν γούρι η συνέντευξη που έδωσε στο artfools.gr? Τώρα θέλω και ένα σκούτερ!! Περί του Φιλίππου μπορείτε να μάθετε στη σελίδα του Φίλιππος Σαχινίδης μπείτε να μάθετε.Εμένα πάντως η προσωπική γνωριμία μου αρκεί.Good luck!

Διαβάστε ένα απόσπασμα απο τη συνέντευξη που  μας παραχώρησε προεκλογικά ο Φίλιππος Σαχινίδης περί του πολιτισμού στο περιοδικό Artfools.gr

Τι σημαίνει για σας πολιτικός πολιτισμός;

Πολιτικός πολιτισμός σημαίνει πρώτα και κύρια σεβασμό προς όλους τους πολίτες και έμπρακτο ενδιαφέρον για τις ανάγκες τους. Ταυτόχρονα προϋποθέτει ήθος και ευπρέπεια όχι μόνο κατά τη διάρκεια μίας προεκλογικής περιόδου αλλά σε όλη την πορεία ενός ανθρώπου που ασχολείται με τα κοινά. Με τους συναδέλφους άλλων κομμάτων πρεσβεύουμε και υποστηρίζουμε διαφορετικές πολιτικές, αυτό δε σημαίνει όμως ότι ο καθένας δε θα πρέπει να σέβεται τις θέσεις και τις αντιλήψεις των πολιτικών του αντιπάλων.

Από την πλευρά της δικής σας παράταξης θεωρείτε ότι υπάρχει;

Έχω την πεποίθηση ότι στο ΠΑΣΟΚ κάνουμε πράξη τον πολιτικό μας πολιτισμό με τον τρόπο που πολιτευόμαστε, που συνδιαλεγόμαστε με τους πολίτες, που αφουγκραζόμαστε τα προβλήματά τους, που επιδιώκουμε τις συλλογικότητες και την κοινωνική διαβούλευση προκειμένου να σχεδιάζουμε και να εφαρμόζουμε τις πολιτικές μας. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο πολιτικός πολιτισμός αφορά και σε κάθε πολιτικό πρόσωπο ξεχωριστά. Θα ήμουν υπερφίαλος εάν δεν αναγνώριζα ότι σε όλα το κόμματα υπάρχουν τέτοιοι πολιτικοί. Η νηφάλια και με επιχειρήματα αντιπαράθεση είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος για να καταγραφούν όλες οι απόψεις, για να εξετασθούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονέκτημα της καθεμιάς και τελικά για να προκύψει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, πολλές φορές μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών προτάσεων ή θέσεων.

Ποιες ενέργειες πιστεύετε ότι πλήττουν τον πολιτικό πολιτισμό;

Οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, η μικροκομματική πολιτική πρακτική, η εκμετάλλευση της εμπιστοσύνης των πολιτών για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων, η αλαζονεία, είναι στοιχεία που έχουμε δει στην πολιτική ζωή του τόπου και έχουν πληγώσει τους πολίτες οδηγώντας στην απαξίωση της ίδιας της πολιτικής. Σήμερα οι πολιτικές αξίες διέρχονται σοβαρά κρίση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της ίδιας της Δημοκρατίας μας. Οφείλουμε να βάλουμε στην άκρη συμπεριφορές που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα και να εργαστούμε με κοινό γνώμονα το συμφέρον του τόπου και όλων των Ελλήνων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Advertisements
Comments
 1. typhoon says:

  Τελικά εκλέγεται και η συμπάθειά σου Ντίνα. Ο Κουρασμένος παίρνει (προσωρινά, χιχιχι) την έδρα στη Θεσ/νίκη.

  Φιλάκια

  http://press-gr.blogspot.com/2009/10/blog-post_6017.html

 2. div says:

  ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ!!!Τι να κάνω να χαρώ ή να βρίσω?Πάντως επάξια θα κερδίσει μια θέση στην αριστερή στήλη σε λίγο.Και τον έβλεπα χτες στη νετ είχε αυτή την κουναβοέκφραση πάλι…
  Σε ευχαριστώ κύριε Τυφώνα για την ενημέρωση!

 3. seblepo says:

  να τον ρίξουμε τώρα…

  http://seblepo.wordpress.com/2009/10/15/down/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s