Γιάννης….

Posted: November 15, 2010 in Γενικότερα..., ΛΑΡΙΣΑ

Γνώρισα τον Γιάννη Σάπκα χρόνια πριν, όταν με έπιασε μια μανία για τις δημοτικές εκλογές.Με ένα τυχαίο μαιλ σε ένα τυχαίο forum βρήκα κάποιον που τον ήξερε και μετά ο Στέφανος Παπανώτας “ο κανονικός” που λέω εγώ, με έφερε σε επαφή μαζί του και απο τότε δεν γλιτώνει τις αγκαλιές στον δρόμο. Μέχρι και μπαμπά τον είπα κανα δυο φορές!Έχουμε συναντηθεί πλέον άπειρες φορές και έχει λάβει άπειρες αγκαλιές επίσης..Ήρεμος και χαμογελαστός  (κακό αυτό γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σκέφτεται πραγματικά). Όλα τα καταλαβαίνει, τα πάντα πέφτουν στην αντίληψή του..Δεν του ξεφεύγει τίποτα ακόμα και αυτά που μερικοί νομίζουν πως δεν τα “πιάνει”. Απλά αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει πως μερικοί έχουν μια έμφυτη ευγένεια, και αφού δεν την κατέχουν σαν συμπεριφορά αυτοί οι συγκεκριμένοι κρίνουν εξ ιδιών τα αλλότρια..Διαδικτυακά και στο..δρόμο έχω περάσει ώρες να προσπαθώ γιαυτόν, και αυτό είναι κάτι που οι “απέχοντες χωρίς αιτία” δεν θα καταλάβουν ποτέ πως είναι γιατί είναι μίζεροι κατ εμέ. Δεν είναι ντροπή ούτε κατώτερο να πιστεύεις σε κάποιον ειδικά σαν τον Γιάννη Σάπκα και να τρέχεις γιαυτόν όσο μπορείς.

Ρε όταν εγώ σας λέω οτι δεν τα πάω καλά με τον γραπτό λόγο και δε με πιστεύει κανένας, ξέρω εγώ τι λέω. Γιατί μόνο το 0,01% αυτών που σκέφτομαι για αυτόν τον άνθρωπο μπορώ να εκφράσω με λόγια..

Comments
 1. Ntinos says:

  Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Στην περίπτωση που υπάρξει το αύριο χωρίς τον Γιάννη, θα είναι μία αρκετά άβολη στιγμή για όλους μας. Παρόλες τις ενστάσεις που έχω όχι για το πρόσωπο του , αλιμονο, αλλά για την τακτική του και τους κατά περίπτωση χειρισμούς του, θα λείψει αυτό που αιωρείται στη Λάρισα από την προηγούμενη τετραετία : η αίσθιηση ότι σ΄αυτην την πόλη υπάρχει η ανθρωπιά ή τουλάχιστον η διάθεση να προσφέρεις λίγη ανθρωπιά. Πριν από ένα χρόνο μιλούσαμε το λεγόμενο “κοινωνικό ΠΑΣΟΚ” για κάποιους δηλαδή που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται έτσι.
  Η λέξη “κοινωνικό” είναι κάτι που μπορει σ΄αυτήν την τετραετία με χίλια δυο στραβά , να αποδοθεί μόνο στο Γιάννη Σάπκα , παρά τις συγκρούσεις, τις αντιρρήσεις , τις αναντιστοιχίες αλλά και τις προσωπικές επιθέσεις μέσω διασποράς φημών για το πρόσωπο του και την οικογένεια του.
  Έχεις παρατηρήσει κάτι; Αν ρωτήσεις δεξιά και αριστερά πώς λέγεται η παράταξη του Τζανακούλη ή των άλλων παρατάξεων, κανείς δεν θα ξέρει. Όλοι θα πουν ότι είναι η παράταξη του Τζανακούλη, του Καλογιάννη και του ΚΚΕ!!!
  Για την παράταξη όμως του Γιάννη Σάπκα, όλοι σχεδόν γνωρίζουν ως τη “Λαρισαίων Πόλις”. Αυτό είναι το σημαντικό που έχει δημιουργηθεί αυτά τα τέσσερα χρόνια και έτσι θα πρέπει να είναι και στη συνέχεια. Τέρμα οι αποκλεισμοί και οι εγωισμοί εκατέρωθεν. Όλοι μα όλοι, θα θέσουν κάτω τους εγωισμούς τους, θα συμβιβαστούν , θα προστρέξουν κάτω από την ομπρέλα της “Λαρισαίων Πόλις” , είτε υπάρχει είτε όχι ο Γιάννης Σάπκας για να αλλάξουμε όχι το Δημο ως εξουσία αλλά την πολη ως ζωή μας.
  Αυτά τα λίγα από εμένα που θεωρώ ότι ΔΕΝ βοήθησα καθόλου σ΄αυτήν παράταξη και παίρνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί για το υπόλοιπο εκείνο το 215, 216 ή δεν ξέρω πόσων ανθρώπων γνωστών, φίλων ή συγγενών που δεν ήρθαν να μας ψηφίσουν!

 2. divaynne says:

  Αυτό για το όνομα της παράταξης δεν το χα σκεφτεί έχεις δίκιο!
  Παρόλαυτά δεν μπορώ ακόμα σε καμία περίπτωση να την διανοηθώ χωρίς τον Γιάννη..

 3. Ntinos says:

  H “Λαρισαίων Πόλις” πρέπει να συνεχίσει! Είτε με τον Γιάννη είτε χωρίς το Γιάννη, αν και είναι αλήθεια ότι ο ίδιος δεν είπε τι θα κάνει ούτε τέθηκε τέτοιο ζήτημα δημοσίως. Άρα κακώς το συζητάμε. Ωστόσο, επειδή πρέπει να προλαβαίνουμε τα γεγονότα, αν και όταν συμβούν, η “Λαρισαίων Πόλις” πρέπει να υπάρχει. Γενικό Προσκλητήριο παντού!!!! Παλιό και νέο ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητοι, δυσαρεστημένοι, αποκλεσμένοι, διεγραμμένοι, “κοινωνικό” ή όχι ΠΑΣΟΚ, ανένταχτοι, πρώην αντίπαλοι, ΟΛΟΙ τώρα στη “Λαρισαίων Πόλις” για μία νέα αρχή!
  Οι εγωισμοί, οι προσωπικές αντιπαραθέσεις, οι “αρχηγισμοί”, οι προσωπικές φιλοδοξίες ΔΕΝ έχουν θέση από εδώ και πέρα. Όλα αυτά που υπάρχουν εδώ και τέσσερα χρόνια , πρέπει να λείψουν . Μας έχουν στερήσει την αλλαγή της πόλης για δεύτερη φορά!
  Προφανώς υπάρχουν διαφωνίες! Προφανώς υπάρχουν συγκρούσεις. Σε μία οικογένεια, όταν υπάρχουν προβλήματα, αυτά συζητιούνται. ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΤΩΡΑ, να γίνει το ξεκαθάρισμα τώρα, ΟΧΙ μισόλογα και υπονοούμενα, αμοιβαία εξομόληγηση, τι μας ενοχλεί και τι όχι. Τι μας πειράζει και τι όχι. Τι μας ενώνει και τι μας χωρίζει. Για ποιο λόγο δεν πάω τον έναν ή τον άλλο. Τι έχω να του καταλογίσω. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε σε διάθεση όλοι να συνεργαστούμε με αντιπάλους έστω ελέω εκλογών και να μην μπορούμε να τα βρούμε μεταξύ μας. Εδώ δεν τα βρίσκουμε απόλυτα με τον/την σύντροφο μας θα τα βρούμε αναγκαστικά με κάποιον ξένο; Οχι, αλλά θα κάνουμε την ειλικρινή προσπάθεια.
  Άνοιγμα της “Λαρισαίων Πόλις” προς ΟΛΟΥΣ. Όταν εννοώ ολους, εννοώ ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους που κάποτε είχαμε ένα συγχρωτισμό, ένα κοινό όραμα. ΟΛΟΙ στη “Λαρισαίων Πόλις”!
  Αυτό προυποθέτει αμοιβαίους συμβιβασμούς : από τη μία πλευρά εκ των στελεχών της Λαρισαίων Πόλις” που θα είναι ανοιχτοί, χωρίς ζορια και στερεότυπα, χωρίς διάθεση απόδοσης ευθυνών, χωρίς μιζέρειες και υπονοούμενα, με διάθεση συνεργασίας και καλής προαίρεσης να ανοίξουν τις πόρτες στην παράταξη για μία συζήτηση με τους υπόλοιπους. Από την άλλη πλευρά, οι υπόλοιποι χωρίς τα ταμπού και διάθεση ρεβανσισμού, χωρίς διάθεση ισοπέδωσης και προσωπικές φιλοδοξίες.
  Αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εννοούμε ότι θέλουμε το καλό της πόλης και ότι θέλουμε το Δλημο όχι ως εξουσία αλλά ως μέσο για να αλλάξουμε την πόλη μας, τότε οι συμβιβασμοί θα είναι σκληροί αλλά αναγκαίοι. Και με την πάροδο του χρόνου, αυτή η σκληρότητα θα μετατραπεί σε διάθεση προσφοράς, σε πηγή ιδεών.
  Κάτι άλλο. Ο Τζανακούλης είτε φύγει είτε όχι, έχει εγκαθιδρύσει ένα σύστημα σε αυτήν την πόλη που διαπερνά από τον πρώτο δημοτικό σύμβουλο μέχρι τον τελευταίο συνειδητό του ψηφοφόρο. Από εδώ και πέρα, ΔΕΝ πρέπει να είναι ο Τζανακούλης ο στόχος γιατί αν εγκλωβιστούμε στο πρόσωπο του, δεν θα λάβουμε υπόψη έγκαιρα την όποια διάδοχη κατάσταση και τον εκπρόσωπο της που θα μείνουν στο απυρόβλητο.
  Από εδώ και πέρα, σκληρό πρέσινγκ σε ΟΛΟΥΣ τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής Τζανακούλη!
  Αυτά και επανέρχομαι. Διέδωσε το !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s